Geçen sene 22 Temmuz'da yapılan Milletvekili Genel Seçimleri yaklaşırken, önceki senelere nazaran erken açıklanan fındık fiyatları, bu sene de eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

22 Temmuz seçimleri sırasında Milletvekili adayı olan MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, geçen sene 11 temmuz tarihinde fındık fiyatlarının açıklandığını, bu sene ayın 15'i olmasına rağmen bir sessizliğin hüküm sürdüğünü söyledi.

Ilgaz, hükümetin enflasyon farkı ile beraber 5,5 YTL fiyat açıklaması ve fındığın tamamını alması gerektiğini savunarak, hükümetin geçen sene verdiği fiyatın arkasında durmamaları halinde geçen yıl sadece seçim var diye bu fiyatın verildiğinin ortaya çıkacağını söyledi. Ilgaz, vatandaşı kaderi ile başbaşa bırakmanın devlete ve millete ihanet olacağını ifade etti.

Fındığın Karadeniz Bölgesi'nin en önemli ekonomik ürünü olduğunu dile getiren Ilgaz, Rekoltenin çok olması nedeniyle fındık fiyatının düşme beklentisi içine girilmesini de eleştirerek, bu fiyatlar böyle belirlenecekse hükümetin ne diye var olduğunu sordu. Mazot ve gübre fiyatlarında son dönemde meydana gelen artışa dikkat çeken MHP İl Başkanı Ilgaz, çiftçilerin büyük bölümünün bankalardan kredi kullanmak durumunda kaldığını, fındık fiyatı yeterli düzeyde oluşturulmazsa, tüm üreticilerin çok zor durumda kalacağını da sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi geçen sene de fındık fiyatları önceki senelere nazaran erken açıklanmış, bu durum 22 temmuz'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerine hazırlanan, içlerinde Kenan Ilgaz'ın da bulunduğu adaylar tarafından oldukça sert bir şekilde eleştirilmişti.