AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, hem Düzce’nin sorunlar listesinde başı çeken çöp hem de haftalardır fiyatın 10 TL’ye çakılı kaldığı fındık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mecliste görüşmeleri süren Anayasa Değişikliği Teklifi ile ilgili de konuşan Keskin, teklifin bir an evvel meclisten geri çekilmesi çağrısı yapan Düzce Baro Başkanı Azade Ay’ı sert dille eleştirdi.

 “Çöp sorunu 1 aya çözüme kavuşturulacak”
Bir yandan Hecinler’deki tesis ile ilgili kafa karıştırıcı bir sürecin yaşandığı Düzce’de bir yandan da yeni ve modern bir geri dönüşüm tesisi yapılması için çalışmalar devam ediyor. Düzce Belediyesi’nin faaliyete geçmesinin önündeki engellerin kalktığı Hecinler’deki tesisi kullanmak istediği bilinirken, Bakan Faruk Özlü’nün yeni bir alanda hem enerji hem de gübre üretimi yapacak tesisle ilgili çalışmalarının da artık ete kemiğe bürünme aşamasına geldiği öğrenildi. “Son durum nedir?” sorusunu yönelttiğimiz AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, konuyla ilgili son sözü söyledi.

Hikmet Keskin, bu konunun 1 aya kadar çözüme kavuşacağını açıkladı. Keskin, “Çöp konusu sadece Hecinler’in ve bir kısım insanların meselesi değil. Bu 365 bin nüfuslu insanı ilgilendiren bir problem. Bu konunun çözüme kavuşturulması gerekiyor. 7 Haziran seçimlerinde milletvekillerimiz aday adayı iken biz kendileri ilen 25 madde üzerinde Düzce’nin en acil problemleri, yapılması gereken projeleri ya da istenip de yapılamayan projeler hakkında çalışma yapmıştık. Bu çalışmamızın içinde çöp problemi de vardı tesisleşme ile ilgili bir program geliştirebilir miyiz diye düşünmüştük. 1 Kasım seçimlerinde tek başımız iktidar olduktan sonra çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ettik. Bu konu hem yerel hem ulusal basında gündeme geldi. Biz konu üzerinde çalışıyorduk zaten. Şu anda da bununla ilgili kalıcı bir çözüm ürettik. Sayın bakanımız bu konuda açıklamalar yapacak. Düzce’nin gündeminde çöp meselesi tamamen çıkarılacak. Bu konu en geç 1 aya çözüme kavuşturulacak.” diye konuştu.

Keskin’den fındık açıklaması: “Bu yapı, oralara da el atmış”
Keskin, fındıktaki kötü gidişata ‘dur’ denmesi için TMO’nun devreye sokulacağı yönünde yaptığı açıklamanın üzerinden aylar geçmesine karşılık alımlarla ilgili bir gelişme yaşanmamasına üretici cephesinden tepkiler gelmesi üzerine bu konuya da açıklık getirdi. İl Başkanı Hikmet Keskin, “Bu konuyla birebir ilgilendik. Sayın Milletvekilimiz Ayşe Keşir, Karadeniz milletvekilleriyle birlikte Tarım Bakanımız Faruk Çelik Beyle görüşmelerde bulundu. Bu çalışmaların sonucunda bazı bilgi ve belgelere ulaştılar. 15 Temmuz sonrasında bunu hep birlikte gördük. Bu yapı, oralara da el atmış Bu yüzden bazı sıkıntılar olmuş ve bu sıkıntıların araştırmaları yapılıyor. Gıda sektöründe de bu insanların müdahalesi olmuş. Belki bu sene sezonu kaçırdık ama önümüzdeki sezonda daha iyi olacağını düşünüyoruz. Fındık istediğimiz fiyatlarda olmadı. Geçtiğimiz senelerde fındık 19 buçuk liraya kadar yükseldi. Bu da serbest piyasada olmasından dolayı oldu. Eğer buna devlet müdahale etseydi fındığın fiyatı bugünkü fiyatlarda bile olmazdı. Eğer fiyat daha düşük olsaydı devlet TMO aracılığıyla müdahale ederdi.  Bu sıkıntılar giderildikten sonra hem dönüm bazlı desteklemelerin devam etmesi hem de fındığın fiyatının 12 buçuk lira olması hepimizi rahatlatır. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah fındığın fiyatı hak ettiği yere ulaşır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

“Bakan, vekil ve başkanlarımızla verimli bir çalışma dönemi geçirdik”
Mecliste görüşmelerine devam edilen ve Nisan ayında sandığa taşınması planlanan anayasa değişikliği teklifi ile ilgili referandum çalışmalarına başladıklarını belirten İl Başkanı Hikmet Keskin, bir süredir gerçekleştirdikleri ilçe ziyaretlerine değindi. İlçeleri sadece referandum çalışmaları adına dolaşmadıklarını belirten Keskin, şöyle devam etti: “2 yıldır il başkanıyım. Bu süreçte 2 seçim ve bir darbe girişimi atlattık. Sayın bakanımızla, milletvekillerimizle, ilçe başkanlarımızla, belediye başkanımızla birlikte verimli bir çalışma dönemi geçirdik. Bunu da nisan ayının sonunda referandumla taçlandıracağız. Haftanın 2 günü sahada geziyoruz. Tabii bu ara referandum da gündemde olduğu için geziler ön plana çıkmaya başladı. AK Parti teşkilatları her seçime yarın olacakmış gibi hazır durur. Halkımızla her an buluşabilme hazırlığına sahip bizim teşkilatlarımız.”

“CHP ve HDP biraz provokatif davranıyor”
Anayasa teklifi görüşmeleri sırasında mecliste yaşanan kavgalara da atıfta bulunan Keskin, “Maalesef mecliste anayasa oylamalarında nahoş durumlar oluyor. CHP ve HDP biraz provokatif davranıyor.  TBMM’ye yakışmadığını düşünüyorum. Toplumun önündeki insanlar toplumun önünde daha ağır duruş göstermeleri gerekiyor. 550 milletvekilimizi de meclis seçmiştir. Referandum sonucunda ne olursa olsun anayasanın maddelerine milletimizin iradesi karar verecek.” dedi.

“Genel başkanlarımız, bu konuda anlaşmış vaziyetteler”
Referandum çalışmaları sırasında MHP ile anlaşma sağlandığını anımsatan AK Parti İl Başkanı Keskin, şu ifadeleri kullandı: “Yıllardan beri konuşulan anayasa çalışmaları 2017 yılında sonlandırılacak. Genel başkanlarımız, Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli bu konuda anlaşmış vaziyetteler. Psikolojik darbe zihniyeti olan bu anayasanın değişmesini bu millet yıllardan beri istiyor. MHP’nin Sayın Bahçeli’nin verdiği istikamette verdiği kararda çalışacaklarını düşünüyorum.”

Keskin’den Ay’a: İnsanların aklıyla oynamak doğru değil!
“Yargı bağımsızlığını ortadan kaldıracak” diyerek Anayasa Değişikliği Teklifi’nin geri çekilmesi çağrısı yapan Düzce Baro Başkanı Azade Ay’ı eleştiren Keskin, şu şekilde konuştu: “Düzce’de Azade Hanım’ın Baro Başkanı olduğu günden bu yana biz baromuzdaki bütün avukatlarımızın demokrasiden ve hukuk devletinden yana olduğunu düşünerek hareket ettik ve hala öyle düşünüyoruz. Ancak Baro Başkanımızın yaptığı bu açıklamayı doğru bulmuyorum. Azade Hanım ya maddeleri tamamen incelememiş ya da bunu başkalarının söylemiyle birleştirmiş. Ben Azade Hanım’ın kendi düşünceleriyle bunu yaptığını düşünmüyorum. Eğer böyle yapmışsa bu konuda da kendisini AK Parti İl Başkanı olarak eleştirebilirim. Kimin etkisi altında kaldığını bilmiyorum ama Düzceliler bunun takdirini önümüzdeki günlerde yapar. Ama insanların aklıyla oynamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Maddeleri inceleyip bir açıklama yapmasını isterdim. Böyle bir açıklamayı böyle bir zamanda yapmasını doğru bulmuyorum.”