Fındık piyasasında söz sahibi olan sivil toplum örgütlerinin ve üreticilerin bir araya geldiği, Öncü Tv Haber Koordinatörü Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Platform Programı, fındık fiyatının açıklanmasının geç kalması nedeniyle üreticilerin yaşadığı gerginliğin ulaştığı boyutları gözler önüne serdi.

Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Çetin, İlçe Ziraat Odaları Başkanları ve Fiskobirlik'in ilçelerdeki yöneticilerinin yanı sıra üreticiler de yaşanan sıkıntı hakkında görüşlerini anlatma olanağı buldular.

Oda temsilcileri ve üreticilerin üzerinde durduğu en önemli konulardan biri de, fındıkçıların hasat için tarlaya girmesi nedeniyle işçilere ödeyecekleri ücretler konusunda yaşanan tedirginlik ve buna bağlı olarak fındık işçilerin ücretlerini vaktinde alıp alamayacağına ilişkin sorunlar oldu.

Üreticiler ve temsilcileri program sırasında zaman zaman fındık politikaları nedeniyle Hükümeti eleştirmekten de geri kalmadılar. Eleştirilerin dozu zaman zaman oldukça sert sayılabilecek düzeylere ulaştı.

Aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olan Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, programda halk arasında yaygın olan düşüncelerin bazılarının yanlış olduğuna ilişkin görüşlerini anlatırken, fındık borsası diye bir şeyin ne Hamburg' da ne de başka bir yerde olmadığını dile getirerek, kendi görüşlerinin yanı sıra Ulusal fındık Konseyi'nin fındık sorununa getirdiği yaklaşımları anlattı.

Üç saati aşkın bir süre devam eden program sırasında, üreticilerin fındık fiyatının geç açıklanması ve düşük fiyat beklentisinin yarattığı gerginlik de bir kez daha gözler önüne serildi.