Düzce’de fındık üreticilerinin bir kısmı fındıklarını topladı bir kısmı da toplamaya devam ediyor. 2011 Sezonu fındık da Düzce’de yavaş yavaş pazara inmeye başladı.

6 TL’den alıcı bulmaya başlayan fındığın piyasası bayram nedeniyle durgun. Fındık tüccarları fındığın hava şartları nedeni ile bu sene geç toplanmaya başladığını ve en geç bir iki hafta içinde piyasada canlılığın olabileceğini ifade etti.

Tüccarlar bazı yerlerde rekoltenin düşük oluşu nedeniyle fiyatın 7 TL’yi bulabileceği söyleyerek “fiyat artar mı azalır mı bunu şu anda kestirmek zor. Rekolte şuan beklentinin altında olduğu için yükselme olabilir.” İfadelerini kullandı.

Fındık pazara indi ancak tüccar, korsan fındık tüccarlarından şikayetçi. Bu konuda yetkililerin denetimlerini arttırmasını isteyen fındık tüccarları Seyyar arabalarla köylerde fındık toplayanlara karşı vatandaşları uyarıyor.

Üreticilerin bunlara itibar etmemesini isteyen fındık tüccarları “Fındık alınır diye arabalarına yazmışlar ve köylerde dolaşıp fındık topluyorlar. Vatandaşlar bu konuda dikkatli olsunlar. Bunlara itibar etmesinler ve fındıklarını güvenilir yerlere teslim etsinler” şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR