Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, yapılan arazi çalışmaları sonucunda Düzce İl genelindeki 2017 yılı fındık hasat tarihini sahil kesimler için 10 Ağustos olarak açıklamıştı. Öncü Haber ekibi de hasada başlayan fındık sahibi ve işçilerin görüşlerini aldı.

"Geçen seneye göre daha iyi"
Fındık işçisi Fatma Duran, ilerleyen yaşına rağmen çalışmaya devam ederken yeni senenin ürününün daha iyi olduğunu ifade etti.

Duran, “72 yaşındayım. Bu yaşıma kadar fındıkla geçindim. Arada serin oluyor havalar, fındık toplamak kolay zaten. Ben alışkınım zor gelmiyor kolay. Bize devlet bakıyor, 3 aydan 3 aya yaşlılık maaşı alıyoruz, sigortamız da yok.  Fındık bu sene güzel, geçen seneye göre daha iyi.” ifadelerini kullandı.

"Fiyatı da 3-5 artarsa üretici daha fazla memnun olur"
Fındık tarlası sahibi Kadem Kurt ise hasat döneminin hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunarak fındık fiyatında artış beklentisi içerisinde olduklarını vurguladı.

Kurt, “Herkese öncelikle hayırlı uğurlu olsun. İnşallah herkese bereketli olur. Bu sene fındığımız bol, ekinimiz bol, inşallah fiyat da ona göre olursa geçen seneye göre daha iyi olur üretici için diye düşünüyorum. 10 ağustos itibariyle başlayın dediler öncesinde toplamak yasak diye duyum aldık, biz de bugün itibariyle başlamış olduk.Bu sene bolluk var, bizde taban kilom 10 en fazla topladığım zaman bu yıl da bolluk var 10 olur diye düşünüyorum Allah bereket versin bu sene bol olması herkesi sevindirdi. Fiyatı da 3-5 artarsa üretici daha fazla memnun olur diye düşünüyorum.”ifadelerini kullandı.