Okullar açılırken çoktan bitmesi gereken okul alış verişleri de daha yeni başlıyor. Özellikle alacakları fındık paralarıyla çocuklarının okul giderlerini karşılayan veliler, fiyatın geç açıklanmasıyla birlikte alış verişlerine de geç başladı. Havaların sıcaklığı ve hafta sonunu fırsat bilen veliler, alış veriş için Kızılay Meydanı'ndaki mağazalara akın etti. Okul alış verişleri, okul elbisesi başta olmak üzere, çanta, ayakkabı, önlük, kırtasiye malzemesi gibi masraflarıyla velilerin maddi olarak sıkıntı çektiği süreç olarak gösterilirken aile içinde birden fazla okuyan çocuğun bulunması da bu sıkıntıyı daha fazla arttırıyor.

Satışlar hakkında bilgi aldığımız mağaza sahipleri ise “ Satışlar şu zamana kadar iyi durumda. Zaten satışlar daha yeni yeni hareketlilik kazanıyor. Alış verişin bu sene bu kadar geç başlamasının nedeni fındık fiyatının geç açıklanmasıdır. Veliler fındık üzerine iş yaptıkları için alış veriş içinde fındıklarını ellerinden çıkarmayı beklediler. Bu sürecin daha birkaç hafta daha devam etmesini bekliyoruz. Velilere de Allah kolaylık versin. Onların işi de zor” şeklinde konuştu.

Velilerin alış veriş listesinde yer alan okul takım elbisesi yaklaşık 50 YTL ile 75 YTL arası, çanta 15 YTL ile 50 YTL arası, erkek önlük 5 YTL ile 20 YTL arası, kız önlük ise 15 YTL ile 35 YTL arasında değişiyor. Veliler sadece çocuklarının okul giyimi ve okul çantaları için yaklaşık 150 YTL ödenek ayırmak zorunda kalıyor.