AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Muhtarla günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Öncü TV mikrofonlarına, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın TBMM’de ‘Fındık’ ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.
 
“FINDIK ÜRETİCİSİ BİZİM BAŞIMIZIN TACI”
Keşir, açıklamalarının başında kendisinin de fındıkçı bir ailenin çocuğu olduğunu belirtti ve mecliste yaşananları değerlendirdi Keşir, “Fındık üreticisi bizim başımızın tacı. Fındığı o günkü araştırma komisyonunu genel kurulda gerçekten geçirmek mi istediler? Buna siz inanıyor muşunu? Muhalefetin sayısı 306. O gün salonda 135 kişi vardı. Sayıları 20 kişi daha fazla olsaydı onu orada geçirirlerdi. Kuliste bahçede oturmayı orada çay içmeyi ve oradaki hareketliliği seyretmeyi ve bunu siyasi bir malzeme yapmayı tercih ettiler” dedi.
 


“CHP VE HDP’NİN PEŞİNE TAKILAMAYIZ”
“İktidar partisi olarak CHP’nin ve HDP’nin peşine takılamayız” cümleleriyle konuşmasını sürdüren Keşir, “Şu var, meclis araştırma komisyonları bütün partilerin siyasi görüş ve beklentilerinin oluştuğu ortak bir metinle çıkar ve bütün partilerin temsilcileriyle çalışır. 90 yıllık parlamentonun temayülü böyledir. Biz o akşam ortak bir metinle dile getirelim dememize rağmen alelacele o metni bize imzalatmaya kalktılar. Biz eksik bir iş yapamayız. O akşam 20 kişi fazla olsalardı dediğim gibi kuliste bahçelerde çay içmeselerdi bunu geçireceklerdi. Onun için gerçekten araştırma komisyonunu kurmak isteyip istemedikleri sorusunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.
 
“SAMİMİLERSE METNİ İMZALARLAR”
Keşir, açıklamalarının devamında şunları söyledi;

“Geçmişte mecliste benimde başkanlığını yaptığım boşanma araştırmaları komisyonu, madde bağımlılığı komisyonları var. Geçen dönem üzümü araştırdık meclis olarak. Fındığın araştırılması birinci önceliğimiz. Ama o akşam parlamento da yaşananlar yöntem ve usulle ilgili bir süreçti. Grup Başkan Vekilimiz Cahit Özkan’da o akşam açıkladı zaten. Biz bir metin çalışıyoruz, bu metni açacağız. Eğer gerçekten samimilerse bu metne katkı verirler ve önümüzdeki hafta bu metni imzaya açtığımıza metni imzalarlar.



Fındık üreticisinin beklentisi üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyoruz. Fındık üreticimiz bunları hak etmiyor. AK Parti iktidarında geldi alan bazlı destek. 2009’dan beri alan bazlı destek veriyoruz. Düzce çiftçimize, fındık üreticimize her yıl 70 milyon TL ortalama ödenek çıkıyor. Bu AK Parti iktidarının fındık üreticisiyle ilgili kararlılığının en önemli göstergesidir. Onlar konuşur, biz icraat yaparız.”