AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldiği kahvaltı organizasyonunda MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın TBMM’de ‘Fındık’ ile ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin de bir değerlendirmede bulundu.

“Yapılan ittifak üzerine bu çağrıyı doğru bulmuştum”
Konuşmasına, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun AK Parti İl Başkanı ve vekillere, “Ümit Yılmaz’a sahip çıkın” çağrısı olduğunu hatırlatarak başlayan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, şunları kaydetti:

“Hem AK Parti Milletvekillerimiz hem de MHP Milletvekilimiz Ümit Yılmaz Beyefendi Düzce’nin vatandaşlarımızın, helal oyları ile seçilmiş 3 vekilimiz var. Benim tavrım ve tarzım Düzce’nin sorunlarını ön plana çıkartmaya yönelik. Bizim bir ittifakımız var ve bu ittifakı yaparken de Sayın Devlet Bahçeli ile etik kurallar çerçevesinde bir birliktelik kurduk. Bu birliktelik üzerine Sayın Caboğlu’nun bu çağrısını doğru bulmuştum. Çünkü biz Düzce için çalışıyoruz. Ama grup kararları alınmadan biz karar alamıyoruz.”

“Ümit Bey neden HDP ve CHP’nin milletvekilleri ile beraber hareket etti?”
Bazı konuların göründüğü gibi olmadığını kaydeden Keskin, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Ümit Bey’in yaptığı bu hareketi kendine göre doğru olabilir. Bu önerge CHP ve HDP milletvekillerinin desteğini alan bir önergeydi. Bu grupların da çoğunluğu AK Parti’den daha fazlaydı. Neden o zaman önergesi kabul edilmediğini Ümit Vekilimize sormak isterim. AK Parti’de grup kararları dışında karar almak yoktur. Bizim milletvekillerimiz ve MHP Grup yöneticilerinin bu önergeyi beraber hazırlayacakları konusunda söylentiler var. Ümit Bey’in neden HDP ve CHP’nin milletvekilleri ile beraber harekete ettiğini sormak isterim. Düne kadar MHP ile HDP hiçbir oldu mu? Olmadı. Peki bugün bu konuda Karadeniz bölgemizi ilgilendiren bir konuda, madem İlhami Bey’in bizim vekilimize de sahip çıkın diye çağrıda bulunduğu bir noktada, bu kararı AK Parti grubuyla alması gerekmiyor muydu diye sorarım.”

“Madem hassasiyet gösteriyor, kendi kararını kendisi verseydi”

“Başkanvekilimizin de söylediği gibi, madem bu konuda hassasiyet gösteriyordu, kendi kararını söyleyip, kendisi verseydi. Üçüncüsü bütün Karadeniz Bölgemizi ilgilendiren bir konuda AK Parti vekillerinin ve grubunun yaptığı çalışmayı ve MHP Grubunun yaptığı çalışmayı, göz önünde bulundurmadan böyle bir açıklama yapmasını, Düzce’nin yerel siyasetini ilgilendiren bir konu ile alakalı bir konu olduğunu belirtmek isterim.”
“Sahip çıkın dediğiniz adamlara gol atma anlayışını etik bulmuyorum”

Bir hafta önce bizim vekilimize sahip çıkın diyen bir açıklamanın arkasından, sahip çıkın dediğiniz adamlara gol atma anlayışı, bizim siyasi etik kurallarımıza uymamıştır. Bunu da doğru bulmuyoruz.

“Sağlam bir zemine oturtulması için bir çalışma yapılacak”
Son olarak fındık fiyatının belirlenmesine ilişkin, AK Partili vekillerin bir çalışmasının olacağını kaydeden Keskin, şu ifadelerde bulundu:

“Bu konuda yapılmak istenen şey serbest piyasada fındığın daha yüksek fiyattan alınması sağlanmak istendi. Biliyorsunuz geçtiğimiz dönemdeki, fındığı TMO, fındığın fiyatının yükselmesi adına sahaya sürmedi. Sayın Bakanımız da bununla alakalı açıklanma yaptı. Stoklarda olan fındığın sahaya sürülmeyeceği konusunda. Tarım Bakanımızın bununla ilgili bir çalışması var. Bu hafta Meclis’te fındığın sadece bu sene fiyatının yüksek olması gibi bir sonuç olamaması için bunun sağlam bir zemine oturtulması için bir çalışma yapılacaktı. Bizim milletvekillerimiz, grubumuz bu konuyla ilgili çalışma yapacak.”