Gümüşovalı Fındık üreticileri Hükümetin Fındık ürününe vermiş olduğu müdahale fiyatını protesto etmek için Bahçelerde kullandıkları pat, pat motorları traktörler, Patoz makineleri ve kamyonlarla D 100 karayolunda eylem düzenlediler.

Gümüşova ilçesinden eyleme başlayan üreticiler, D 100 Karayolu boyunca Ankara istikametine doğru yüzlerce araçtan oluşan bir konvoy ile yola çıktılar. Eylemcilerin kullandıkları araçların trafiğe uygun olmaması ve konvoyun yavaş gitmesi nedeniyle D 100 Karayolunda trafik olumsuz etkilendi. Fındıkçılar yol boyunca “Hükümet İstifa”, “Durmak Yok Yola Devam Ankara!” sloganları attılar.

Tarım makinelerinin bazılarında müdahale fiyatının eleştirildiği,” 4 YTL.’nin hesabı sorulacak.” pankartları taşınması da dikkat çekti.

Güvenlik güçleri, Kahveleryanı mevkiinde konvoyu durdurarak eylemcilerin dağılmasını istediler. Eylemcilerin ısrarı üzerine önce Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut, ardından da Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman eyleme son verilmesi için konvoyda bulunanları ikna etmeye çalıştı. Bu arada 15 dakika süre ile yol iki yönlü olarak trafiğe kapandı.

Eylemciler Gölyaka sapağında eylemlerini bitirmeye söz verince konvoy yeniden hareketlendi. Yol boyunca sayıları artan eylemcilerin Gölyaka sapağını aşmak istemesi ihtimaline karşı Arabacı Köyü sapağında Jandarma ekipleri güvenlik önlemleri aldılar. Yolu kapatan ekipler, üreticileri bu sapaktan yönlendirerek, D 100 Karayolu’nu boşalttılar. Burada, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut ve Çilimli Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol’un uyarılarını dinleyen üreticiler, eski devlet yolu üzerinden geri dönerek dağıldılar.

Eylemi Köy ve Mahalle muhtarlarının düzenlediği iddia edilirken, Eylem düzenlemek için muhtarların izin taleplerinin olumsuz yanıtlandığı öğrenildi.