Bu yıl da fiyatıyla üreticilere karalar bağlatan ve devletten kurtarıcı adımın dört gözle beklendiği fındıkta üretici cephesinde sabırlar tükenmek üzere... Sezona 15 TL gibi hızlı bir giriş yapan fındık konusunda ilgili kesimlerden gelen "Fiyatlar bu yıl yüksek olacak" açıklamasıyla umutlanan yetiştiriciler, aksine seyreden tablo karşısına adeta şok yaşıyor. Önemli bir geçim kaynağı olduğu için Düzce nüfusunun büyük kesimini yakından ilgilendiren fındık fiyatlarının 10 TL'ye kadar gerilemesi yüzünden mağdur olan üreticiler, şimdi hükümet kanadından gelecek açıklamalara kilitlenmiş durumda...

ÜRETİCİLER O ZİYARETE KİLİTLENDİ
2 yıldır fiyattan muzdarip olan üreticiler, yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmamasına tepki gösterirken, son olarak AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’den gelen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık alımı ile alakalı devreye gireceği müjdesinden sonra hala somut bir gelişme yaşanmamasını sorguluyor. Her platformda fındık konusunu gündeme getiren ve "Açıklama bekliyoruz" diyen üreticiler şimdi 8 Aralık'ta Düzce'nin ağırlayacağı önemli bir ismin ağzından çıkacak cümlelere bel bağlıyor. Önümüzdeki hafta Perşembe günü Düzce'ye gelecek olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Düzce'deki bu kanayan yaraya merhem olacak açıklamalarda bulunmasını bekleyen fındık yetiştiricileri, devletin yanlarında olduğunu hissetmek istiyor. Düzce Üniversitesi'nin 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak olan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un üreticilerin yüreğine su serpecek açıklamalarda bulunması bekleniyor.
Artık tüccarla baş başa kalmak istemeyen ve bu doğrultuda devletin fiyata müdahale için devreye girmesinde ısrarlı olan üreticiler, fındık konusunda koruyucu politikalar uygulanmasını umut ediyor.