Vali yardımcısı Ramazan Şahin Başkanlığında İl Fındık komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantıda fındık desteği ödemelerinin Mart ayında gübre ve mazot desteği ödemelerinin Şubat ayında yapılacağı açıklandı.
İlgili İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve temsilcilerininde katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Vali yardımcısı Ramazan Şahin destek ödemesi çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından yürütülen fındıkta alan bazlı destekleme çalaşmalarının Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yapılan corğrafi bilgi sistemi kayıtları, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün İl arazi envanter raporları ve bizzat görevli teknek elamanların arazilerde klizimetre ve altimetre aletlerinin kullanımı ile yaptıkları ölçümler esas alındı. İtiraz edilen bazı arazilerde ise fiziksel ve kimyasal analizler yapıldı dedi.
Fındık desteği ödemelerinin Mart ayı içinde yapılacağını açıklayan Şahin ayrıca mazot, gübre desteği konusunda çalışmalar tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda 23 bin 2 üreticiye ait toplam 483 bin 297 dekar tarım arazisinin kayıt altına alındığını bu arazilerin sahiplerine ödemelerin Şubat ayı içiresinde yapılacağını bildirdi. Fındıkta alan bazlı destekleme çalışmaları 9 Şubat Salı günü İl Fındık Komisyonu'nun onayından sonra Çarşamba günü itibari ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na gönderilecek.