Fındık Tanıtım Grubu tarafından yapılan basın açıklamasında son günlerde fındık piyasasındaki aşırı belirsizlik ve fiyat dalgalanmalarına dikkat çekilerek, ilgili tüm kesimlerin dikkatli ve itidalli olmaları istendi. Fındık Tanıtım Gurubu son günlerde fındık fiyatlarında yaşanan hareketlilik hatırlatılarak, “Fındık fiyatlarında 4.70–5.00 TL aralığında meydana gelen aşırı yükselişler her ne kadar spekülasyon kaynaklı ise de neticede bu bir serbest piyasa hareketidir” denildi.
Fındık Tanıtım Gurubu açıklamasında, son günlerde fındık fiyatlarının yükselmesi üzerine piyasada,“İhracatçıların fındık satması için Toprak Mahsülleri Ofisi,ne baskı yaptıkları“ şeklindeki iddialara dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi : “Fındık Tanıtım Gurubu ne bugün, ne de geçtiğimiz dönemde Toprak Mahsülleri Ofisi ile fındık satışı konusunda bir görüşme yapmamış ve herhangi bir telkinde de bulunmamıştır.
Bu süpekülasyonları çıkaranlar Türkiye’nin dünya piyasalarındaki konumuna ve üreticiye zarar verdiklerinin maalesef bilincinde bile değiller.” Fındık tanıtım grubu spekülatif piyasa hareketlerinin üreticiden ziyade kısa vadede kimi oyuncuların çıkarlarına hizmet ettiği hatırlatılarak, “dünyanın hiçbir yerinde, üreticinin spekülasyona dayalı kısa süreli fiyat hareketlerinden kazançlı çıktığı görülmemiştir. Üreticinin kazançlı çıkması ancak uzun vadede dünya fındık tüketiminin arttırılması stratejisi ile çelişmeyen istikrarlı bir piyasanın oluşması ile sağlanır. Fındık Tanıtım Grubu bir avuç spekülatörü memnun edecek kısa vadeli karlardan değil, uzun vadeli hedeflerden yanadır. Bu stratejinin temelinde ise elbette bugün olduğu gibi fiyatların serbest piyasada kendiliğinden oluşması ve devlet müdahalelerinin asla olmaması bulunmaktadır“görüşlerine yer verildi.