Karadeniz bölgesinde büyük hayal kırıklığı yaratan fındık fiyatlarının açıklanmamasına ilişkin Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın ikinci öngörüsü de sonuç vermedi. Gün boyunca fındık fiyatlarının açıklanmasına yönelik beklenti içinde olan fındık üreticileri, akşama doğru herhangi bir açıklama gelmeyince yeni bir hayal kırıklığı daha yaşadılar.

Erbay'ın ilk öngörüsü geçen haftanın ilk günlerinde, muhtemelen Çarşamba günü fındık fiyatının açıklanacağına yönelik idi. Ancak bu zamana kadar beklenen açıklama gelmedi. Ardından fiskobirlik Yönetim kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar bu tarihin hafta sonuna doğru olabileceği izlenimi edindiğini söyleyerek yeni bir tarih verdi. Bu sürede de açıklama yapılmayınca, pazar günü Ak parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, yeni haftanın ilk günlerinde fiyatın açıklanacağını umduğunu dile getirdi. Bu sürenin sonunda da beklenen açıklama gelmedi.

Daha sonra Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay yeniden bir açıklama yaparak bir iki gün içinde beklenen açıklamanın yapılacağını dile getirdi. Erbay'ın cuma günü bu konunun halledileceğine ilişkin sözleri de akşam saatlerine kadar sonuç vermedi. Ancak bu kez de Tarım Bakanı Mehdi Eker sahneye çıkarak, fındık fiyatlarının Yarın açıklanacağını söyleyerek yeni bir tarih verdi.

Ancak bu arada okulların açılacak olması ve Ramazan ayının gelmesi ile iyice zor durumda kalan üreticiler, yüksek rekolte beklentisi ile piyasada oluşan düşük fiyatlardan fındığını elden çıkarmaya başladılar bile..

Geçtiğimiz seneden bir buçuk ay sonra açıklanacak olan fındık fiyatı üreticiler arasında giderek daha sert tepkilere neden olurken, sıra alma, teslim tarihi derken vatandaşın eline para geçmesi biraz daha zaman alacak gibi görünüyor.