Çin'de başlayarak dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip Koronavirüs nedeniyle başta maske olmak üzere çeşitli tıbbi ürünlerde ortaya çıkan fahiş fiyatların önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı denetimlerini arttırdı.

Çin’de başlayarak dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip Koronavirüs nedeniyle başta maske olmak üzere çeşitli tıbbi ürünlerde ortaya çıkan fahiş fiyatlar yetkilileri harekete geçirdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından illerde Ticaret İl Müdürlükleri vasıtasıyla denetimlerin yapılması kararlaştırıldı. Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada bu konu ile ilgili olarak bir çok iş yerinde denetim gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı talimatları doğrultusunda, Düzce Valiliği koordinesinde Düzce Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri eczaneler, medikaller ve diğer satış mağazalarında Cerrahi Maske ve 3M Maske ürünlerine yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Valilik’ten yapılan açıklamada “Haksız ticari uygulamaların önüne geçmek maksadıyla Düzce’de denetimler aralıksız olarak devam edecektir” denildi.