Milletvekilleri “Fındığınızı piyasaya indirmeyin. Fındık fiyatı yükselsin.” Derken kimi üreticiler çoktan fındığı pazara indirdi. Kimi üreticiler de ihtiyacı kadarını sattı, geri kalanını bekletiyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde FİSKOBİRLİK fındık alacağını açıklamıştı. Ve fındık alımlarına başladı. Fındık alımları ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Nurettin Karslıoğlu şunları kaydetti.

Karslıoğlu, “Fiskobirlik’in kendi üyelerinin üyeliklerinin düşmemeleri için bir miktar fındık vermeleri gerekir. Fiskobirlik’in alımlara başlamasındaki en büyük etken bu. Su an sadece emanet usulü fındık alıyor. Fiskobirlik’e alım için gelen maddi bir destek yok. Bu alımların piyasaya bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum. Fiskobirlik’e bağlı olan üyeler bir miktar fındık teslim edecekler.” dedi.

Ulusal Fındık Konseyi’nin çalışmalarını da değerlendiren Karslıoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Karslıoğlu, “Her ay bir toplantı yapmaya çalışıyoruz. En son toplantıda aldığımız kararla da alan bazlı desteğin 3 yılda bitmemesi doğrultusunda bir rapor hazırlayacağız. En önemli konulardan biri budur. Bizim köylerimizde ikamet eden çiftçilerimizin büyük bölümü köylerde oturuyor. Lisans konusu önemli. Teknik konular zaman alıyor. Bir konuyla ilgili TÜBİTAK ile araştırma yapmak istedik. Bunu beklersek 2 yıl beklememiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Haber; R. BAL