Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Nurettin Karslıoğlu, 34,5 Milyon TL’ye satışı gerçekleştirilen Fiskobirlik Yönetiminin Trabzon’daki arsa ve hizmet binasından elde edilen paranın nerede kullanılacağı yönündeki tartışmalara açıklık getirme adına açıklamalarda bulundu.

34,5 Milyon TL’ye Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne satışı gerçekleştirilen Fiskobirlik mülkiyetinin satışında bütün insiyatifin Fiskobirlik’e ait olduğunu ve Fiskobirliğin çiftçiye bazı kuruluşlara olan borcu dolayısı ile böyle bir satış gerçekleştirdiğini belirten Karslıoğlu, Fiskobirliğin satıştan elde edilen gelir ile çiftçiye olan borcunu ödeyeceğini ve bunun yanında diğer borçlarını da ödemek için çalışma yaptığını vurguladı.

“Burası gelir ve gideri ile özerk bir kurum. Satışın Trabzon’da olması kafalarda bazı soruları da getiriyor. Acaba Trabzon’daki üreticilere para ödemede daha fazla öncelik tanınır mı gibi. Ama bu konu söz konusu bile olamaz. Çünkü Düzce’deki vatandaş da oranın üyesi Trabzon’daki de bu yüzden kimseye bir öncelik verilemez. Fiskobirlik bu güne kadar 100 trilyonluk yer sattı ve borçlarının büyük bir kısmını ödedi. Bu borç da önceki yıllardan kalan borçlardı. Bundan önceki yönetim piyasa fiyatının üzerinde fındık alımı yaptı. Tabi doğal olarak Fiskobirlik zarar etmiş oldu. Ama bu zarar vatandaşın cebine girmiş oldu. Bu yüzden Fiskobirlik vatandaşın mağdur olmaması için bu parayı nasıl kullanacağını iyi bilir.”

Havaların yağışlı gitmesinin fındığa bir zararı olup olmadığı konusunda da açıklamalar yapan Karslıoğlu, “Havaların yağışlı gitmesi fındığı biraz geç olmasına neden olur ve yüksek kesimlerde soğuk olması nedeni ile kısmi bir zarar olabilir” şeklinde konuştu. 

Haber; R. BAL