FİSKOBİRLİK'ten yapılan açıklamada, yeni ürün fındık hasadının devam ettiği bu günlerde fındığın pazara daha kaliteli ulaşabilmesi için dikkatli olunması gerektiği belirtildi ve bahçede bulunan ve farklı zamanlarda hasat olgunluğuna gelen fındıkların ayrı ayrı hasat edilmesinin gerektiği ifade edildi. Yapılan açıklamada çiftçilere şu uyarılarda bulunuldu:

''Olgunlaşmadan hasat edilen fındıklar randımanı düşük olacağından ürün hasadını yerden ve fındıklar tam olgunlaştıktan sonra yapınız. Hasat olgunluğuna gelip kendiliğinden yere dökülen fındıkları diğerlerinin de dökülmesini beklemeden toplayınız.

Hasat ettiğiniz fındıkları jüt çuvallar içinde, aynı gün harmana getiriniz, kesinlikle naylon çuvallar içinde ve sıkışık bir vaziyette bahçede bekletmeyiniz. Çünkü bunun sonucunda üründe küflenme ve çürüme başlar.

Harmana getirdiğiniz zuruflu fındıkları büyük yığınlar ve kalın tabaka oluşturacak şekilde yığıp bekletmeyiniz.''

Hasadı yapılan zuruflu fındıkların toprakla temas ettirilmemesi ve yağmurdan korunması gerektiği vurgulanan açıklamada, ayrıca kuruyan kabuklu fındığın hemen pazara götürülmek istenmemesi halinde temiz, rutubetsiz ve havalandırma özelliğine sahip bir depoda muhafaza edilmesi gerektiği de belirtildi.

Haber; S. KAŞKIR