1995 yılında temeli atılan ancak bir türlü yapılamayan Kültür Merkezi bugün açıldı. Yaklaşık 20 yıllık hasret bu sabah bayramlaşma töreniyle son buldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün talimatıyla uzun yıllar bitirilemeyen ve bir çok belediye başkanı gören merkez en sonunda tamamlanarak bugün hizmete açıldı. Düzce Valiliği’nin Bayramlaşma töreni ile kullanıma açılan Kültür Merkezi’ne ilgi yoğundu. Başta Bakan Faruk Özlü olmak üzere Düzce protokolü bayramlaşma törenine katıldı. Düzce Valiliği’nin önce ki yıllarda Düzce İl Müftülüğü salonunda yapılan bayramlaşma töreni bugün ilk kez Kültür Merkezi’nde yapıldı. Müftülük salonundan daha büyük bir salona sahip olan Kültür Merkezi, artık Düzce Halkının hizmetinde.



Bakan Özlü; "Fitne Fesattan uzak durun"
Kültür Merkezi salonunda konuşma yapan Bakan Özlü; geçen Ramazan Bayramı’nda Müftülük salonundaydık. Gelecek bayramlaşma törenini Kültür Merkezi’nde yapılacağını konuştuk. Danıştay’da bir sorun olduğunu duydum ve bu sorunu çözdük. 65 hükümet yapıcı bir hükümettir. Geçmişten gelen ne kadar problem varsa bunları çözüyoruz.” Fitne fesattan uzak durun." dedi.

"Bütün halkımızın bayramını kutluyorum"
Vali vekili Hasan Bağcı bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmasında, “son 30 yılda yaşanan terör olayları ve 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimiyle ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden terör örgütlerinin saldırılarında canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” diyerek, “inşallah bu kötü günleri Allah (c.c.) bir daha göstermez. Tüm İslam aleminde yaşanan kan ve göz yaşının dinmesini temenni ediyorum. Bütün halkımızın bayramını kutluyorum.” dedi.

"Bakanımızın talimatıyla bitti"
Milletvekili Fevai Arslan ise, “bizi ‘Kültür Merkezi’ sorusundan kurtaran, emeği geçen herkeste teşekkür ediyorum.” Diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti. “Kültür Merkezi inşaatı bazı sorunlara takıldı. Sayın Bakanımızın, ‘bir dahaki bayramlaşmayı Kültür Merkezi’nde yapacağız’ talimatıyla belediyemiz tam gaz harekete geçti ve burası kısa sürede bitti.” dedi.

"Kangren olan bir sorun daha çözüldü"
Milletvekili Ayşe Keşir, “Son günlerde yaşanan olaylardan dolayı bu bayrama biraz buruk giriyoruz. Hepinizin bayramı bayram olsun diyorum. Düzce’nin kangren olan sorunlarından biri daha çözüldü. Bu kangren olan projeleri Düzce’nin tarihinden çıkarmak istiyoruz. Artık bunları değil, yeni iddialı projeleri konuşmak istiyoruz. Bakanımızın liderliğinde ciddi kararlıyız.” dedi.

"27 gün içerisinde tamamlandı"
Belediye Başkanı Mehmet, Keleş Kültür merkezinin açılışıyla ilgili yaptığı konuşmasında “Bakanımıza bir söz verdik ancak bu sözü tutacağımıza pek inanamıyordum. Burayı Düzce’nin ilk kültür merkezi olarak nitelendirmek lazım. Burası 27 gün içerisinde tamamlandı.” dedi.

Konuşmalarında ardından bayramlaşma törenine geçildi. Protokol üyeleri ve katılımcılar, salonun girişinde tokalaşarak birbirinin bayramını kutladı.
Bayramlaşma törenin sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Öte yandan bayramlaşma töreninin sabah 10:’00’da olması katılımın az olmasına neden oldu.



Haber; Ş. ÇAKIR