Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Peki Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan pidenin fiyatı ne kadar olacak? Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz bu sene de pidenin fiyatında bir değişiklik olmayacağını söyleyerek 450 gram pidenin gramında azalmaya gidileceğini belirtti.

“2008 yılından beri 450 gram olan ramazan pidesi bu yıl da 1,5 TL olacak. Ancak pidede 50 gram bir azalma olacak. Gerek Elektrik, mazot, un, fiyatlarında yükselme gerek işçi giderlerinin yükselmesi nedeniyle zarar etmemek için 450 gram olan pideden 50 gram indirdik. Buna göre 400 gram pide 1,5tl olurken 800 gram pide 3 TL’den satılacak.”

Belediye ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından şehir içinde gerekli denetimlerin yapıldığını belirten Korkmaz “Şehir merkezi dışında özellikle köylerde seyyar ekmek ve pide satanlar var. Belediye bunlara şehir içinde müdahele ediyor. Ancak köylerde bu satışlar devam ediyor. Özellikle tarım il müdürlüğümüzden bu satışların önüne geçebilmek amacıyla denetimlerini arttırmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber; S. KAŞKIR