Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri’nin 10 yıllık ihale süresinin sona ermesine az bir süre kala yeni hatlar için yapılan ihale, Düzce Belediyesi İhale Komisyonu'nca 2. kez iptal edildi. İlki teknik nedenlerden ikincisi ise evrak eksikliği gerekçesiyle iptal edilen ihale, 3. kez 5 Şubat 2013 Salı günü yapılacak. 23 Kasım 2012 Cuma günü 220 bin lira, 25 Aralık 2012 Salı günü 200 bin lira muhammen bedelle başlayan her iki ihalenin iptal edilmesinin ardından, 5 Şubat 2013 Salı günü yapılacak ihalenin 125 bin lira muhammen bedele kadar düştüğü öğrenildi.
Muhammen bedel git gide düştü
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Düzce Özel Halk Otobüsleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsa Üçüncüoğlu, Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi de dahil Düzce'den ve çevre illerden büyük rağbet gören ihalenin Düzce Belediyesi'nin kasasına önemli bir para girişi sağlayacağı bilinirken her yeni ihalede muhammen bedelin git gide düşmesi ise gelecek gelirin de azalacağını gösterdi. İlk ihalede 220 bin lira olan otobüslerin tahmini fiyatının yapılacak 3. ihaleye bakıldığında neredeyse yarı yarıya düştüğü görülüyor.
Öte yandan pazarlık süreçlerinin çok çetin ve çekişmeli geçtiği duyumları alınan iptal edilen ihalelerden sonra 5 Şubat 2013 tarihindeki ihalede muhammen bedelin 125 bin, geçici teminat bedelinin ise 3 bin 750 lira olarak belirlendiği açıklandı.

Haber: H. İŞCAN