2015-2016 sezonunda fiyattan yana yüzü gülmeyen fındık üreticisi, bu yıl yine umduğunu bulamadı. Tüccarla baş başa kaldıkları için uzun süredir hükümete TMO'yu devreye sokması çağrısı yapan üreticiler, bu sayede fiyatlarda önemli ölçüde hareketlilik bekliyordu. Ancak TMO tarafından 2017 yılı ürünü levant kalite fındığın 10 lira fiyatla alınması beklentileri boşa çıkarsa da Düzceli bir çok üretici, ürününü tüccar yerine ofise teslim etti.

6 Eylül 2017 tarihinden itibaren serbest piyasaya müdahale ederek fındık alımlarına başlayan TMO, fındık alımlarına ilişkin bilgilendirme yapmaya devam ediyor. Düzce Merkez, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca ilçeleri ürünlerini Düzce REYSAŞ depolarına teslim ederken, Akçakoca ilçesindeki üreticiler ise Akçakoca REYSAŞ depolarına fındıklarını verdi.

Bugüne kadar Düzce'de 44 alım noktasında ürün alımı yapan TMO, üreticilere 1 milyar 40 milyon TL ödemede bulunduğunu açıkladı. Ayrıca üreticilerin fındık alımları konusunda her türlü bilgi ve şikâyeti "TMO Alo Ürün Hattı"na bildirebileceği kaydedildi.
TMO, Giresun kalite fındığı 10,50 lira, levant kalite fındığı 10 liradan alıyor.

Haber: C. ÜSTÜNER