Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatları konusuna son noktayı koydu. Haber7.com'da yer alan habere göre; et fiyatlarının artacağı yönündeki haberleri değerlendiren Bakan Faruk Çelik, “Son günlerde, Ramazan'a giriyoruz, yaz geliyor diye bir spekülatif bazı değerlendirmeler var şunu ifade ediyorum elimizde hem bol miktarda kesimlik hayvan var hem de besilik 450 bine yakın hayvan var.” dedi.

HAYVAN FABRİKALARI KURULUYOR…

"Kendi topraklarımızda kendi hayvanımızı üretip, kendi besimizi üretip, kesip soframıza getireceğiz." diyen Bakan Çelik, hayvanı çoğaltacak fabrikaları kurmak için bu sisteme geçtiklerini ifade etti. Çelik, ırk ıslah çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye genelinde ırk ıslahı sağlayacağız. Kurduğumuz 32 ilde 500 hayvanlı merkezlerde hayvanın tanesi 4 bin liraysa 2 bin liraya vereceğiz. Yarısını biz karşılayacağız."

MERALAR ÇOBANLARA VERİLECEK

Bakan Faruk Çelik, küçükbaş hayvancılık ile ilgili yürütülen çalışmalara da değindi ve belirlenen bölgelerde meraların çobanlara verileceğini kaydetti. Bakan Çelik, "Meralarda bir vatandaş hayvancılık yapacaksa alacağı hayvan başına yüzde 30 destek veriyoruz meraları da üreticiye tahsis ediyoruz.” diye konuştu.