Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala Düzce Belediyesi Hayvan Pazarı’nda bayram telaşı yaşanıyor.1 Eylül’de idrak edilecek Kurban Bayramı öncesi Düzce Belediyesi Hayvan Pazarı’nda hareketlilik başladı. Kurbanlık hayvanlarını temin etmek için pazara giden vatandaşlar ve satıcılar arasında ise ilginç pazarlık diyalogları yaşandı.

Hayvanım yüksek model bir araba fiyatı
Besihane sahiplerinden satıcı Kenan Tokcan, bu yıl hayvan pazarında satışların beklentinin altında olduğunu belirterek pazarın son durumu anlattı:

“İnsanlar kurban alırken nelere dikkat etmesi gerektiğini bilmiyor. Basında bir hayvanın kurban olması için ne gibi şartlar taşıması gerektiği konusunda bilgilendirme yapılmasının faydası olacağını düşünüyorum.Bir kere hayvanın fiziki konumu düzgün olmalı. Pazardaki en büyük havyan bizim hayvanımız. Net ağırlığı 430 kilo toplam 900 kilo. Hayvanım yüksek model bir araba fiyatı.”

Tokcan, kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken hususları “Hayvan önce bakımlı olacak ve albenisi olacak, ağzını bozmuş ve kilolu, yerli ve iyi bakılmış olacak.”şeklinde ifade etti.

Dikkat etmekte fayda var
Hayvan pazarlarında yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına ilişkin dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Tokcan “Emniyetten polis arkadaşlarımız geldi sahte para olayıyla ilgili sohbet ettik. Biz 3 haftadır hayvanlarımızı pazara getiriyoruz.Böyle bir olayla karşılaşmadık. Olmayacak anlamına da gelmez tabi dikkat etmekte fayda var. Buradaki insanlara broşürle eğitim verdiler. Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Fiyatlar artacak, son güne bırakmayın
Bu yıl hayvanların geçen yıla göre daha az sayıda olduğunu söyleyen Tokcan, hayvan pazarındaki fiyatlarına ilişkin bilgiler verdi:

“Büyükbaş hayvanlarımız 5 bin TL’den başlıyor, 20 bin TL’ye kadar değişiyor. Ortalama kişi başına 30-35-40 kilo arasında et miktarı düşüyor. Fiyatlar diğer illere göre daha ucuz ama vatandaşlar kurban alımını bayrama bırakmasınlar. ‘Ucuzlar’ diye düşünüyorlar ama fiyat yükselir. Şimdiden almalarında fayda var.”

Öte yandan, satıcı ve vatandaş arasında geçen ilginç diyalog Öncü haber kameralarına yansıdı. Pazarın en büyük hayvanına sahip olan Tokcan, 20 bin TL istediği hayvanı için alıcı ile pazarlığa tutuştu. Fiyatta anlaşamayan alıcı, Tokcan’a son model arabasının anahtarını uzattı. Satıcı Tokcan ise kabul ederek “Hayrını gör” dedi.

Haber: Ö. YILMAZ