Arap ülkelerinde yaşanan karışıklıklar ve Avrupa ülkelerinde piyasalardaki dalgalanmaların altının fiyatını yükseltiğini ve altına talebi artırdığını söyleyen Sezen "Altında patates değil ki tarlada ekip ertesi gün alabilelim. Altın az, az olan şeyde haliyle yükseliyor" ifadelerini kullandı.

“Arap ülkelerinde yaşanan karışıklıklar ve Avrupa ülkelerinde piyasalardaki dalgalanmaların ve gelişmekte olan ülkelerin altın alması ve yaşanan ekonomik kriz altın fiyatlarını etkiliyor. Herkes altına yöneliyor. Altında patates değilki tarlaya ekip ertesi gün ürün alalım. Altın az, az olan şeyde haliyle yükseliyor."

Altının önümüzdeki günlerde daha da yükseleceğini vurgulayan Sezen, vatandaşların altına yatırım yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Sezen, son olarak özellikle bankaların açtığı altın hesapları ve piyasadaki sahte altınlar ilgili vatandaşları uyararak "Üç beş lira kar edeceğiz diye dolandırılmasınlar.“ dedi.

"Bankaların açtığı altın hesapları var. Vatandaşlar bunları tam öğrenmeden yatırım yapmasınlar. Çünkü bankaların altın hesapları farklı olabiliyor. Mesela 20 gram bir bilezik 100 liraya alabiliyoruz. Ama bankalar bir kota koyuyor ve o kotayı yükseltmiyorlar. Altın 100 liradan 150 liraya çıksa bile bileziğiniz o parayı yapmıyor.Vatandaşlarımızı ayrıca değerinden düşük satan kuyumculara karşı dikkatli olsunlar. 3-5 lira ucuz alacaz diye dolandırılmasınlar"

Haber; S. KAŞKIR