Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında hareketlilik artıyor. Geçtiğmiz senelere göre el yakıyor. Her perşembe günü açılan hayvan pazarı salı günü bayram olması nedeniyle bugünden sonra bayramda da dahil olmak üzere açık kalacak. Peki kurbanlık hayvan satıcıları bu dürümdan memnun mu dersiniz. Bugün bu sorunun yanıtını aradık ve satıcılara uzattık mikrofonumuzu. Satıcılar fayatların yüksek olduğunu söylediler.

İşte vatandaşların görüşleri;

“Fiyatlar parası olana yüksek değil. Parası olmayan için yüksek. Tabi bakılacak olursa fiyatlar geçtiğimiz yıllara göre birz yüksek. Ama normal karşılıyortum ben bunu.”

“Ben satıcıyım. Fiyatlar gerçekten yüksek. Bunun yüksek olma sının sorumlusu bence ilgili bakanlık. Bu işler ithal etle hayvanla olmaz. Hayvan bakan adam bu hayvanı besleyecek. Bu da bir maliyet. Bunun için fiyatlar 4 ile 5 bin TL arasında değişiyor.”

Fiyatlar ateş pahası. Büyük baş bir kurbanlık 3 bin TL'den başlıyor. Küçükbaş kurbanlıklar da da durum farklı değil. Büyüklüklerine göre 6 TL'den başlayan kurbanlıklar da var. Kurbana günler kala kurban kesecek vatandaşlar hala kara kara düşünmeye devam ediyor.

Haber; R. BAL