Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 2017 yılının Türkiye ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek başlayan Yıldırım, OHAL ile ilgili yeni gelişmeyi aktardı.

Olağanüstü Hal (OHAL)'in 3 ay uzatılmasına yönelik kararın Meclis'e geleceğini açıklayan Başbakan Yıldırım, "Olağanüstü halin 3 ay uzatılmasına yönelik bir kararı da Meclis'imiz görüşecek ve karara bağlayacak. Dolayısıyla bu yoğun gündemde arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren de anayasa değişiklik teklifimizi Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeye başlayacağız." dedi.

10 MİLYAR LİRALIK İLAVE KAYNAK İŞÇİYE, EMEKÇİYE, İŞVERENE AKTARILACAK

Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücretin yüzde 10'a yakın bir miktar arttığına işaret ederek, asgari ücretin her yıl iki defa arttığını, bu yıl milleti bu işlerle meşgul etmemek adına senenin başında toptan bir artış sağladıklarını anımsattı. Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Artık 1 Ocak'tan 31 Aralık'a kadar asgari ücret hep aynı olacak. Vergi dilimi değişti, asgari ücret düştü meselesi de yok. Düşerse farkını Maliye Bakanlığı karşılayacak. Böylece mağduriyetlerin önüne de geçmiş olacağız. Asgari ücretlilerimizin vergiden dolayı kayıplarını önlemiş olacağız. İşverenlerimizin de artan asgari ücretten dolayı gelen ilave yüklerini bu yıl da karşılamaya devam edeceğiz. Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman 10 milyar liralık ilave bir kaynağın hem işçiye hem emekçiye hem de işverene aktarılması demektir. Kaynakları artıralım ve adil bir şekilde paylaştıralımın amacındayız. İmkanlarımız artıkça bunu yapmaktan asla kaçınmayacağız. Kısıtlı imkanlarla ihtiyaçları, öncelikleri gözeterek karşılayabilmenin gayreti içindeyiz."

SOSYAL MEDYA UYARISI: PAYLAŞIMLAR BAŞINIZA BELA OLABİLİR 

Sosyal medya kullanıcılarını da uyaran Yıldırım, "Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Sosyal medyada suç niteliğinde yapacağınız paylaşımlar başınıza bela olabilir. Nitekim olmaya başlamıştır." dedi.

Bir kişinin kin ve nefret duygularıyla bilinmesinin, motive edilmesinin kabul edilebilir bir yanı olmadığını ve bunun suç olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kin ve nefret söylemi, terörü açıkça övmek ve toplumda kargaşayı teşvik etmek gibi faaliyetler hukuk devletinde suçtur, cezai karşılığı vardır. Bu yönde paylaşımlar yapanlara karşı yargı harekete geçmiş, gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın ve gençlerin terör örgütünün oyununa alet olmamaları, suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmamalarını özellikle rica ediyorum, istirham ediyorum."

BUGÜN MECLİSE GELİYOR

Öte yandan OHAL'in, 19 Ocak Perşembe günü itibariyle 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi'nin bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceği bildirildi.