Polonya'nın Krakov kentine bağlı Nowy Sacz'da, 9-12 eylül tarihleri arasında Avrupa'nın en gelişmiş sekiz ülkesinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan ve dünyanın en etkin organizasyonlarından biri olarak değerlendirilen G 8 zirvesi'ne ilk kez Türkiye'den iki öğrenci katılacak. Üstelik bu öğrencilerden birisi Düzceli...

Avrupa genelinde sadece 24 öğrencinin davet edildiği bu Avrupa zirvesine, Türkiye'den katılacak iki öğrenciden birisi Gümüşova'nın Selamlar Köyünde ailesi ile yaşayan, Bilkent Öğrencisi Cüneyt Günar... Nurettin ve Yücel Günar çiftinin küçük oğlu olan Cüneyt, daha evvel de yurt dışında bazı organizasyonlarda Türkiye'yi temsil ettiğini söyledi.

Kendisiyle Selamlar Köyündeki evinde konuştuğumuz Cüneyt Günar, zirveye ilk kez Türkiye'den öğrencilerin davet edildiğini belirtirken, katılım için internetten form doldurduğunu, kendilerinin okullarından referanslar istendiğini, en son olarak da mülakat yapılarak zirveye davet edildiğini dile getirdi.

Düzce Arsal Anadolu Lisesi'nde orta öğrenimini tamamlayan ve Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü son sınıf öğrencisi olan ve ingilizce ve almanca bilen Cüneyt Günar, daha evvel bu toplantılara Türkiye'nin davet edilmediğini, bunun nedeninin de ülkemizin Avrupa'nın geleceği açısından bir rolü olmayacağının düşünülmesi olduğunu söyledi.

Toplantıların mülakat bölümlerinde konu başlıklarına göre kendi görüşlerini anlatma olanağı bulacağını dile getiren Cüneyt Günar, Avrupalıların doğuya yönelik önyargılarından oluşan oryantalist bakışı değiştirmek için bir rol modeli ortaya koymak istediğini belirtirken, Türkiye'nin ne dini ne de etnik açıdan tek tip insanlardan oluşmadığını anlatabilmek için bu fırsatı değerlendireceğini ifade etti.

Günar annesi Yücel ve babası Bahattin ile yaşadığı köy evinde, mütevazi tavırları ile dikkat çekerken, Anne Yücel Günar, tek maaşla çocuğunu en iyi şekilde okutmak için mücadele verdiklerini, ahırında beslediği ineğin sütünü satarak Cüneyt'e harçlık yaptığını dile getirdi.