Vali Adnan Yılmaz, 10 Ocak çalışan gazeteciler Günü dolayısıyla Yeni kent Polis karakolunda basın çalışanlarına kahvaltı verdi. Protokol üyeleri ve Düzce’de görev yapan basın mensuplarının katıldığı kahvaltıda gazetecilerin gününü kutlarken, Vali Adnan Yılmaz’ın eşi Aysel Yılmaz’da, kimsesiz çocuklar için uygulamaya konulan Koruyucu Aile Projesini anlatarak basın mensuplarından destek istedi.
Vali Adnan Yılmaz, Çalışan Gazeteciler Günü ile birlikte İdareciler Günü’nün de aynı tarihte kutlandığını söyleyerek, her iki meslek grubunun da özverili çalıştığını vurguladı.
Yılmaz, “ 10 ocak çalışan gazeteciler günü tevafuktur aynı gün mülki idari amirlerinin 1972 yılındaki idareciler günüyle örtüştü. Her iki meslek mensubu da bu ülkenin geleceğinde büyük katkıları olan fedakarlık gösteren gösteren bir mesleğin mensupları. Canla başla çalıştılar geceleri gündüzleri yoktur. Aziz vatandaşlarımızın mutlu olmaları için. Mutlu birey, huzurlu toplum idealini gerçekleştirmek için. 2023’e giden yolda hedeflerimizde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için, bugünümüzü şereflendiren Düzce il ve ilçelerinin gelen bütün gazeteci arkadaşlarımızı, basın mensuplarımızı , ilçelerimizden gelen kaymakamlarımızı aramızda bulunan vali yardımcılarımızı bu sabah kahvaltısı bahanesiyle dostlarımızı birlikte buluşturarak Düzce’mizin yarınları için arkadaşlarımız bize iletmek istediği sorunları problemleri varsa onları dinledik. Çare olacağımız hususları arkadaşlarımıza talimat verdim.” Dedi.
Gönül elçileri projesinde 160 çocuğun aile sevgisine ve sıcak bir yuvaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Yılmaz, projenin öneminden söz etti.
Yılmaz,” Biz birlikte büyük bir aileyiz. İlimizin, ilçelerimizin yarınlarının bugünden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Bu vesileyle gönül elçileri projesi Ankara’da başlatılmıştı onu da basınımızın, çalışan gazetecilerimizin bu gününde gerek ilçe kaymakamlarımıza, gerek vali yardımcılarımıza, gerekse il ve ilçelerimizde bulunan gazetecilerimize anlatmaya gayret ettim u projenin önemli olduğunu. 1999 depreminde biz acılar yaşadık yardım eden eli biz biliyoruz. 160 çocuğumuz sosyal hizmetlerin kurum ve kuruluşlarında kalıyor. Biz istiyoruz ki ilimizin 160 evladımızı aile ortamına kavuşturalım, anne sıcağına anne kucağına kavuşturalım. Biz bu çocuklara koruyucu aileleri teşvik ederek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile buluşturduğumuz zaman köprü görevini yerine getirmiş olacağız.” Şeklinde konuştu.

Haber: H. İŞCAN