Belediye Başkanları ile Gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinde bir araya geldi. Akçakoca Belediye Nikah Salonu'nda yapılan etkinlikte hayatta olan Belediye Başkanları gazetecilerle yaşadıkları acı-tatlı anıları paylaştılar.

Akçakoca Çalışan Gazeteciler Derneği (AÇGD) ile Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Akçakoca Şubesi tarafından ortaklaşa tertiplenen program hayatını kaybeden belediye Başkanları anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.Düzce Valiis Ali Fidan'ın mesaj gönderdiği geceye Akçakoca Belediye Başkaın Cüneyt Yemenici, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Özgür Üngüt, İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşat Aykaç, İGM üyeleri Ayfer Yılmaz ve Dursun Çakır; eski belediye başkanlarından Ahmet Özbakır, Erol Solak, Nazmi Çiloğlu ve Fikret Albayrak’ın yanı sıra, bazı siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ile çeşitli esnaf odaları başkanları, bazı köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

DGC: "GELİŞME DAYANIŞMAYLA OLUR"

Sunuculuğunu Tuncay Türkgülü'nün yaptığı programda açış konuşmasını yapan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, görev yaptıkları süre zarfında en fazla belediye başkanlarıyla birarada olduklarını belirterek :"Gazeteci olarak yerelde görev yapmanın zorluğu haber yaptıklarınızla her an karşılaşma riski taşımamız. Onun için yerel gazeteci yarın yüzü kızarmayacak haber yapmak zorunda. Hatasız haber yapmak zorunda. Karalamadan çamur atmadan hakaret etmeden haber yapmak zorunda. Bu belediye Başkanı olursa bunun biraz daha fazla riski var. Bugün aradan geçen uzun yıllara rağmen aynı masa etrfında aynı mekanda birbirimizle sıcak bir ortamda görüşebiliyorsak bu her iki tarafında birbirini anlamasından kaynaklanmaktadır.Gazeteci ve Belediye Başkanları aynı ilde aynı havayı teneffüs ediyorsa, dayanışma içindeyse ilin gelişimi de büyümesi de seri olur" dedi 

DGC Akçakoca Temsilcisi Hüseyin Denizgez başta olmak üzere Akçakoca'da görev yapan gazeteciler Nermin Alpay, İbrahim Bilgin, Nejat Özdeş, Nevzat Cingirt,   bugüne kadar görev yapan belediye başkanlarıyla aralarında geçen olumlu olumsuz anıları paylaştılar.

 

ÇİLOĞLU:"SİYASETTE VEFA YOK"

Eski Belediye Başkanlarından Nazmi Çiloğlu'da siyasette ve başkanlıkta yaşadıklarını paylaşarak torunlarına "siyasete kesinlikle girmeyin" tavsiyesinde bulunduğunu belirterek :"Çünkü siyasette vefa yok" dedi. Eski Belediye Başkanlarından Erol Solak, Ahmet Özbakır ve Fikret Albayrak'da  belediye başkanlı dönemlerinde ilçeyle ve basın mensuplarıyla yaşadıkları gelişmelerden örnekler verdiler.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ  

Üç saati aşkın süren program eski belediye başkanlarına plaket takdim edilmesiyle son buldu. Bir hayli acı tatlı anıların dile geldiği programda beleidye başkanları "böyle bir programı tertipleyerek anıların paylaşılmasını sağlayan gazetecilere  teşekkür ettiler.

Haber:E.TAYHAN