Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde görevli 4 Polis memuru tarafından Düzce Manşet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armutçu ile Yazı İşleri eski Müdürü Esra Kaplanbaba, Düzce’nin sesi Gazetesi Yazı İşleri eski Müdürü Kemal Efe , eski haber sorumlusu Tezcan Solmaz, Öncü Tv eski haber müdürü Ümit Çetin ve Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin hakkında yapılan şikayet üzerine “yazılı ve görsel bir ileti ile hakaret” iddiasıyla dava açılmış ve Davanın yargılaması Düzce 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü

Savcılık, gazeteciler ile Şahin hakkında 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep etmiş ve gazeteciler yaptıkları haber nedeniyle yargılanmaya başlanmıştı. Kaynaşlı ilçesinde meydana gelen olayları haber yaptıkları gerekçesiyle bazı gazeteciler hakkında açılan dava bugün karara bağlandı. Dava sonucunda haklarında hapis cezası istenen 5 gazeteci beraat etti.

Bilindiği gibi, 2006 yılı Kasım ayında Kaynaşlı’da bazı olaylar meydana gelmiş ve Ak Parti İlçe Başkanı Birol Şahin, polise yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Olaylar ve iddialar üzerine bazı polisler hakkında idari ve adli soruşturmalar açılmıştı. Öncü Tv, Manşet Gazetesi ve Düzce’nin Sesi Gazetesi, Şahin’in eleştirilerini ve diğer gelişmeleri haber olarak yayınlamış, benzer nitelikteki haberleri de kamuoyuna duyurarak “gazetecilik” görevini yerine getirmişlerdi.