19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de programlar düzenlendi. İlk olarak Anıt Park'a çelenk sunumuyla başlayan programa Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, daire amirleri ile birlikte bazı parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları ile gaziler ve gazi ile şehit yakınları katıldı. Anıt Park'ta düzenlenen programda Gaziler Gününün anlam ve önemine değinen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu, “ Bu gün Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Meydan Muharebesinin ardından Gazi unvanı verilmesiyle ortaya çıkmıştır. Gaziler Günü canlarını bu aziz vatana adayan tüm gazilere kutlu olsun. Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya hazırız. İç ve dış düşmanlarımız bu hususu asla unutmasınlar. Bizim için vatan adına şehit ve gazi olmaktan daha onurlu bir şey olamaz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Bülent Kılınç, Kore Gazisi merhum Niyazi Yazgeldi'nin eşi Nahide Yazgeldi'ye, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu gazi İbrahim Şengül'e Garnizon Komutanı Albay Turhan Yazıcı da Gazi Sami Yıldırım'A gazilik madalyalarını takdim etti.

Anıt Park'taki programın ardından protokol üyeleri Düzce Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyeleriyle sohbet eden protokol üyeleri Gazilerin sorunları hakkında da bilgiler aldı. Yapılan ziyaret sırasında Vali Bülent Kılınç, konuşmasında söylenecek çok şeyin olmadığını gazilerin gönüllerinde büyük bir yerinin olduğunu söyledi.

Son olarak Harp Malulleri, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği de ziyaret edildi. Burada da yaşanan sorunlar ve istekler dinlenerek sorunların çözülmesi için görüş alış verişinde bulunuldu.