GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile Anıtpark Meydanı'nda tören düzenlendi. Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın da katıldığı törene MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz dışında siyasi parti il başkanı ve milletvekillerinin katılmaması gözlerden kaçmadı. Program, Düzce Belediye Başkanlığı önünde toplanan gazilerin, Anıtpark Meydanı'na kadar yürüyüşü ile başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile süren programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu yaptı.

 

 



Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu yaptğı konuşmada “Türk halkının azim ve kararlılığı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktetirdir.” şeklinde konuştu.

 

 



Nefesoğlu, “Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasını müteakip Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile Mareşallık Rütbesi ve Gazilik Ünvanının verilmesinin 92. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz. 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günüdür. Gaziler Günü canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu kutlu günle onurlandıran Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu aziz vatanın, birliği ve bölünmezliğine ulusal değerlere saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız. Bir askerin en büyük ödülü şerefle kazanılmış ünvanıdır. Bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve rahmetli olan gazilerimizin menevi huzurnda saygı ile eğilir ve kahraman gazilemize sevgi ve şükranlarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.

 

 

Program konuşmaların ardından öğrenciler tarafından okunan şiilerle son buldu.

 



Törenden sonra Gaziler Günü hakkında konuşan Vali Ali İhsan Su “Bugünlere gelişimizde canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum.” dedi.

 



Vali Ali İhsan Su, “Vatanımızı, milletimizi ve ülkemizi korumak her vatandaşımızın gayreti. Milletimizin mücadelesi ile bugünlere geldik. Ben bugünlere gelişimizde canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum. Bize böyle çok güzel bir vatanı emanet ettiler. Onların emanetine sadık kalmaya ve ülkemizi daha yukarılara taşımaya hep beraber gayret edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.




Haber: M. YILMAZ