Ekonomik sıkıntı çektirilmemeli

“Biz bugün huzur içinde bu ülkede yaşıyorsak şehit ve gazilerimiz sayesindedir.” diyen Karslıoğlu, ekonomik sorunlarına dikkat çekerek “Benim gönlümden sadece siyasetçiler değil tüm vatandaşlarımızın bizim için ödedikleri bedelin değerini çok iyi bilerek bundan sonraki süreçte huzur ve gönül rahatlığı ile yaşamaları için elimizden geleni yapmamız. Ekonomik yönden kesinlikle sıkıntısı çektirilmemelidir. Bizde bu ziyarette onlardan aldığımız bilgileri kendi milletvekillerimize ileteceğiz. Biz muhalefet partisiyiz ancak mecliste gündeme getirebiliyoruz. Biz biraz dile getirince iktidar partisi de sahip çıkmak zorunda kalıyor.”dedi.

Her zaman hatırlanmak istiyoruz

Şube Başkanı Ayhan Metin ise şehit aileleri ve gazilerin bir tek belirli gün ve haftalarda hatırlanmasının üzüntü verici olduğunu kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Metin, “Biz dernek olarak tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz.Her parti derneğime gelip konuşabilir ve ülke sorunları ile fikir beyan edebilirler. Şehit ailelerinin ve gazilerimizin sorunlarını muhalefette katkıda bulunurlar. Geçen hafta şehit ve gazilerimiz anma günü olması nedeniyle birçok ziyaretçi geldi. Biz şehit aileleri ve gazilerimizi bir tek bu haftada hatırlanmasını istemiyoruz. Her zaman hatırlanmak istiyoruz. Şehitlerin anneleri, çocukları bizim emanetlerimizdir.”dedi.

Özür bekliyoruz

Türkiye gündemini meşgul eden Barış sürecini yakından takip ettiklerini söyleyen Metin, kendilerini üzen bazı durumlar olduğunu ifade ederken barış için öncelikle şehit aileleri ve gazilerden özür beklediklerini söyledi.

Metin, “Biz şuanda yakından takip ediyoruz. Sürecinin olumlu ve olumsuz yanlarını ilerleyen tarihlerde bir yol haritası çizerek değerlendireceğiz. Bizi üzen bazı durumlar var. Bölücü başı ile görüşülerek bazı adımlar atılması barış adına olduğu için ses çıkarmıyoruz. Bu konuda muhalefet yaptığımızda barış önünde dikenler olarak lanse ediliyoruz. Biz barışı zaten istiyoruz. Kavgayı başlatan biz değiliz ki. Barış olması için karşı tarafın şehit ailelerinden ve gazilerimizden özür dilemesi gerekiyor. Barış için şuanda ortada bir özür yok. Biz özür bekliyoruz.”dedi.

Terör örgütü haddini bilmeli

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu ise barış sürecinde muhalefetin engel olarak lanse edilmesini eleştirdi.

Karslıoğlu, “Herkes barışı istiyor ama sanki devlet suçluymuş, terör örgütü haklıymış gibi bir duruma geldi. Bu hepimizi üzüyor. Barış olsun ama gazilerimizi şehitlerimizi üzecek bir şekilde olmasın. Terör örgütü haddini bilmeli. Devletin üstünde kendini görmemeli. Başbakan çıkıp “muhalefet engel oluyor” diyor. Biz şehit ailelerimiz, gazilerimiz vatandaşlarımız üzülmeden parlamentoda halledelim dedik. Bize çıkıp projelerimiz yok deniliyor. 99'da rapor hazırlayan kimdi. geçen yıl genel başkanımız başbakanla çözüm bulmak için gitti. Kendilerinin bir takım görüşmelerde oldukları için bizi kale almıyorlar. Muhalefetin barışa karşı olduğunu söylenmesine bir türlü anlam veremiyorum.”dedi.

İl Sağlık Müdürüne ziyaret

CHP İl teşkilatı Gaziler ziyaretinin ardından Sağlık İl Müdürü Bekir Necati Şimşek’i de ziyaret etti.
Şimşek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Düzce’nin tümünü kuşatacak hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Şimşek, “Düzce’ye İl Sağlık Müdür olarak atanıp hizmet etmeye başladığımdan bu yana elimizden geldiği kadar Düzce’de ne yapabiliriz değerlendirmelerini yapıyoruz. Sorunlar nedir, kısa orta uzun vadede çözümler nasıl yapılır. Biz bu çabayı harcarken ben ve diğer arkadaşlarım Düzce’nin tümünü kuşatacak hizmeti sunmaya çalışmaktayız. Bu tümünü kuşatacak hizmeti sunmak içinde, Düzce’nin tümü temsil niteliğini taşıyan, partiler, sendikalar, yerel basın onların yol göstericiliğine her zaman açık olacağız. Biz bürokratız biz mevzuat çerçevesi içinde işimizi yapmaya çalışacağız ama biz sağlıkçı olarak daha çok duygusallığa önem göstereceğiz.” Dedi.

Haber: S. KAŞKIR