GAZİLERİMİZİN PEK ÇOK SORUNLARI VAR

Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu, gazilerin sorunlarını anlattı ve devletten beklentilerini sıraladı.

UMDUĞUMUZU BULAMADIK

Şehit yakınları ile gazilere ilişkin de yeni haklar öngören Torba Yasası'ndan gazilerin tam anlamıyla umduğunu bulamadığını söyleyen Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu, yasada gazilerin önemine dair bir madde bulunmamasına da sitem etti. Nefesoğlu, “Çıkan yasada vazife malüllerine ve terör malüllerine, şehit düşenlere yapılan yardım yapılmadı. Güneydoğuda şehit olan ve gazi olanlara 75 bin lira konut kredisi veriyor, çocuklarına sağlanan iş imkanı 1 iken 2'ye çıkarıldı.” dedi.

Gazilerin maaşlarıyla ilgili meclise genelge verildiğini hatırlatan Nefesoğlu, sosyal güvencesi olmayan gazilerin maaşlarının sabit tutularak ayrımcılık yapıldığını savundu.

GAZİLER ARASINDA AYRIMCILIK VAR

Vatan sevgisi uğruna savaşa gidildiğini söyleyen Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu, kimsenin savaşa giderken bir beklenti içinde olmadığını; vatanı, milleti, bayrağı için savaşa gittiğini söyledi. Gaziler arasında ayrımcılık yapıldığını ve bu ayrımcalıktan rahatsız olduklarını yineleyen Nefesoğlu, mecliste sıklıkla bu sorunun dile geldiğini ancak çözüme ulaşmadığını belirtti.

VAZİFE MALÜLLERİ DE FAYDALANMALI

Devletin gazilere sağladığı olanaklar arasında gazilerin elektriğinin ve suyunun yüzde 50 indirimli olduğunu, ücretsiz seyehat kartı kullanabildiklerini ve sağlık konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyen Nefesoğlu, tek problemin madalya masrafının devlet tarafından karşılanmaması ve konut kredisinden faydalanamamasını gösterdi ve şehit ailelerinin faydalandığı imkanlardan vazife malüllerinin de faydalanması gerektiğini vurguladı.


GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI

Gaziler Günü'nde gerçekleştirilecek programa ilişkin de bilgiler veren Nefesoğlu, etkinliklerin saat 09:30'da belediye önünde bando eşliğinde Anıtpark'a kadar yürüyüş ile başlayacağını kaydetti. Saat 10:30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulacağını söyleyen Nefesoğlu günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapılıp şiirler okunacağını dile getirdi.

Tüm gazilerin Gaziler Günü'nü kutlayarak sözlerini sürdüren Nefesoğlu, tüm şehitlerimize de Allah'tan rahmet diledi. 


Haber: C. ÜSTÜNER