Düzce’nin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımını yapmak, ilin tarihi, kültürel ve turizm potansiyellerinin yanı sıra sanayi ve tarım ürünlerinin de tanıtılarak markalaşmasının sağlanması, yeni pazarlara ulaşmasını sağlayarak ekonomik ve ticari kapasitesinin arttırılması, Düzceliler arasında tanışma, kaynaşma ve dayanışma ruhunun geliştirilmesini amacıyla, Bu yıl 1.si gerçekleştirilecek olan “Düzce Tanıtım Günleri” hakkında Düzceli vatandaşların görüşlerini almak için mikrofon uzattık.

Geç Kalınmış Bir Çalışma

Mikrofon uzattığımız vatandaşlar Düzce’nin bugüne kadar iyi tanıtılmadığını savundu. Bir vatandaş, “Düzce, ülkemizin 81. nadide illerinden bir tanesi. Yeşilliğiyle, doğal kaynaklarıyla, kaplıcalarıyla, şelaleleriyle turizme elverişli, hem kara iklimini yaşadığımız hem de deniz ve yayla iklimini yaşadığımız bir ilimiz. Her türlü turizme hitap ediyor, ama ne yazık ki Düzce bu zamana kadar yeterince tanıtılmadı. Düzce, depremle birlikte il olmuş ve halan deprem yaralarını sarmaktan kendini tanıtmaya fırsat bulamamıştır. Geç kalınmış bir proje ama Düzce tanıtılmalıdır. Bizler küçük esnaflar olarak tanıtımda yer almamız çok faydalı olmaz, fakat Düzce’de üretim yapan, büyük sanayicilerimiz, Düzce’ye özgü ürünleri profesyonel bir şekilde tanıtmalı” diye konuştu.

Düzce’mizin gelişmesine katkı sağlar

Sokakta görüşlerini aldığımız vatandaşlar tanıtım günleri için fikir önerileri sunarken, bu tür organizasyonlarla Düzce’ye yatırımcı çekilebileceğini dile getirdi.

Başka bir vatandaş ise   “Düzce’yi en iyi şekilde temsil etmeleri iyi, iki büyük şehrin ortasında olan Düzce’mizin gelişmesine katkı sağlar. Düzce turizm açısında iyi tanıtılmalı, her ilçemizin ayrı güzellikleri var. Konuralp’teki tarihi yerleri daha çok öne çıkarırım. Yığılca’nın Yedi Göller ve doğası daha ön plana çıkarılmalı. Düzce’ye yatırımcılar getirilmeli. 2002’den beri Düzce’ye çok yatırım yapılmadığını görüyorum” ifadelerini kullandı.

Düzce’nin güzelliklerini biz bile bilmiyoruz!

İşte yaptığımız halk röportajında aldığımız diğer cevaplar:

“Tanıtım günleri Düzce’miz için faydalı olacağını düşünüyorum. Düzce’mizin güzelliklerini kimse bilmiyor, biz bile bilmiyoruz. Daha biz bile şelalelerimize gidip gezemedik”

“Tanıtım Günleri’nin” Düzce’ye faydalı olacağını düşünüyorum. Düzce’ye gelen insanların artacağını düşünüyorum, bu durumdan esnafımız faydalanır. Düzce’nin turistik yerlerin, yöresel yemeklerin, tütün kolonyasın, fındığın tanıtılmasına faydalı olabilir”

Haber; S. C. AKYÜZ