Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik yapılmasını düzenleyen tasarıya son anda eklenen bir maddeye gecekondularda yaşayanlara su ve elektrik affı getirilmesi öngörüldü.

 

Son anda tasarıya eklenen geçici maddeye göre, inşaat ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup da kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara kısmi af getirilecek. Bu yapılara geçici olarak su veya elektrik bağlanabilecek.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik yapılmasını düzenleyen tasarı önceki gece değiştirilerek kabul etti. Tasarıya son anda eklenen geçici maddeye göre, oturma izni alınmamış yapılara da su ve elektrik bağlanacak. Seçim öncesinde gecekondulara su ve elektrik zammı olarak değerlendiren bu geçici maddeden, 12 Kasım 2004 tarihinden sonra yapılmış olan yapılar yararlanacak. Bu girişimin AKP’nin kapatılması ihtimaline karşı alınabilecek bir erken seçim kararıyla ilgili olabileceği ileri sürülüyor.

 

 Tasarıya eklenen geçici maddeyle inşaat ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olup da kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara kısmi af getiriliyor. B u yapılara yol, elektrik, su telefon, kanalizasyon, doğalgaz gibi altyapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde, geçici olarak su veya elektrik bağlanabilecek Bu kapsamda su veya elektrik bağlanması halinde herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmeyecek. Ancak, yapı ruhsatı almış ve buna göre yapılmış olma şartı, 12 Kasım 2004 tarihinden önce yapılmış olan yapılarla ilgili olarak uygulanmayacak.