Geçtiğimiz Nisan ayında tansiyonun düşmediği il genel meclisi haziran ayı toplantılarına başladı. MHP'li İl genel Meclisi üyesi Ergin Özensel, meclisin haziran ayı ilk toplantısı sonunda söz alarak bir açıklamada bulundu. Kendini meclisin abisi olarak nitelendiren Özensel, yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönemlerde önemli nasihatlarda bulundu.

 
Her kurum mensuplarının çalışmaları ve seviyeli duruşları ile kendi kimliğini oluşturduğunu vurgulayan Özensel, il genel meclisinin önemli bir misyona sahip olduğunu belirtti. Özensel, meclis üyeleri ve yöneticilerinin davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini söylerken " yukarılara taşımamalı" demesi geçtiğimiz ay toplantıda tartışılan ve Vali Adnan Yılmaz'a kadar giden D-100'ün imar projesini akıllara getirdi.
 
Yukarılara taşımamalıdır
 
Özensel, " meclis üyeleri ve yöneticileri sahip olduğu misyona göre davranışlarına çok dikkat etmeli ve yukarılara taşımamalıdır. Yüzde yüz yanlış olduğunu bildiğimiz ve doğru bilgi sahibi olmadığımız bir konuda sırf siyasi mülahazalarla karşıt siyasi grupları küçük düşürme adına konuşmalar yaparak kısır çekişmelere neden olunmaması için gerekli hassasiyeti göstermelerini temenni ediyorum. Özellikle seçim sürecine girdiğimiz şu zamanlarda yüce meclisimizin bundan sonraki çalışmalarında hak, hukuk ve adalet duygularının daha çok hakim olmasına, saygının, sevginin ve hoşgörünün eksik olmamasına Düzce'ye yararlar sağlayacak üretkenliği arttırarak devam etmesini yüce meclisin en yaşlı üyesi olarak gönülden istiyor ve başarılar diliyorum."dedi.
 

Özensel, söz konusu açıklamasının altında herhangi bir gerekçe aranmaması gerektiğinin altını çizdi.

Haber; S. KAŞKIR