Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indiği gün olan Kadir Gecesi dün gece huşu içerisinde eda edildi. 26 gündür oruç tutan vatandaşlar yaptıkları ibadeti taçlandırmak için dün gece camilere akın etti. Öncü TV’de her kandil ve gecede olduğu gibi yine Cedidiye Camii’nden canlı yayın yaptı.

 

Okunan mevlidi şerifler ve kılınan namazlar ile günahlarının af olması için ellerini semaya açıp Allah’a yalvaran Müslümanlar gece boyu dualarına devam etti. Camilerin hınca hınç dolduğu gecede İslam alemi bin aydan daha hayırlı olan bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmek için ellerinden geleni yaptı.

 

 

Camilerde yer bulamayan vatandaşlar camilerin bahçelerinde okunan Mevlid-i Şerifleri dinleyip dua ettiler. Kadir gecesi programının ardından teravih namazına geçildi. Öncü TV ekranlarından da canlı yayınlanan teravih namazında Cedidiye Camii İmamhatibi Murat Bakırkaya, ilahiler eşliğinde vatandaşlara namaz kıldırdı.

 

Kadir gecesi münasebeti ile ilahiler eşliğinde kılınan namazdan vatandaşlar da memnun kaldı. Duygulu anların da yaşandığı gecede Müslümanlar dualarının kabul olması ve günahlarının af olması için gönülden yalvardılar.

 

Haber; R. BAL