Özel İdare’ye devri yapılan kalıcı işyerleri elde kalınca Düzce Üniversitesi’ne geri dönüş yapıldı. Tahsisler ile ilgili gelen talepleri değerlendiren Özel İdare dönüşlerden olumlu sonuç alamayınca geriye dönük olumsuz cevap verdikleri talepleri tekrar değerlendirmeye aldı.


Düzce Üniversitesi’nin geri plana atıldığı yönünde siyasi ve sivil toplum kuruluşları arasında tartışmalara neden olan tahsis bugün gerçekleşti. Özel İdare’ye devrinin ardından ilk başlarda kurumlar arasında paylaşılamayan daha sonra ise geri iadelerin yapılmasıyla Özel İdare’nin elinde kalan kalıcı işyerlerinden, sonunda Düzce Üniversitesi’ne de pay düştü. Müracaat eden 14 kurumdan biri olan Düzce Üniversitesi’nin yer talebi bugün mecliste onaylandı.


Düzce merkezde kötü fiziki koşullarda eğitim gören Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nun taşınması amacıyla talep edilen Kalıcı Konutlar Güzelbahçe Mahallesi’nde A ve B Blok’ta toplam 272 adet işyeri 25 yıllığına bedelsiz olarak üniversiteye verildi.


Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor mecliste okunduktan sonra söz alan Ahmet Turhan, üniversitenin yer talebinin geciktirilmesini eleştirdi ve komisyon kararlarına dışardan müdahale yapıldığı imasında bulundu.


Turhan, “Düzce Üniversitesi’nin talebi yaklaşık 1 yıldır bekletildi. Biz de bunu ısrarla meclise söyledik. Biz istedik hakkaniyet halinde dağıtılsın. Şimdi bakıyoruz hepsi vazgeçmiş. Aralık ayında komisyon olarak oraya gittik, inceleme yaptık. Yaptığımız incelemede 2 iş merkezinden birinin daha uygun olduğunu anladık ve ona karar verdik. Ancak sonra bütçe komisyonu başkanımız bir yere uğradı, meclise geldiğinde kararımızın farklı bir yere geldiğini gördük. Plan komisyon raporlarının uzlaşma içinde hazırlanmadığını gördüm. Ortak akılla hareket edilmeli. Madem verecektiniz, 1 yıldan beri neden beklettiniz? Düzce Üniversitesi’nin yerini geciktireceğinize daha 2 km yolu yapılmamış onu yapın.” dedi.

Turhan, tahsis edilen kurumlarla protokol yapılmamasını da eleştirirken, THK’na tahsis edilen yerin eğitim kurumuna uygun olmadığını onun da vazgeçeceğini belirtti.

Turhan’ın konuşmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erdoğan Ülker ve İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül, protokollerin biran önce yapılması gerektiğini belirttiler. 
 

Haber;S.Kaşkır