Öncü TV ekranlarında yayınlanan Erol Tayhan'ın hazırlayıp sunduğu Manşet programının bu haftaki konuğu 23. dönem AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay oldu.  Prof. Dr. Celal Erbay, ulusal ve yerel gündeme dair gerçekleştirdiği sohbette ilk olarak eğitimin ve üniversitelerin önemine değinerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni'nde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Düzce Üniversitesi'ne verilen özel teşvik müjdesinin açıklandığı o anlara şahitlik ettiğini ifade etti.
"Üniversiteler, geçmişle gelecek arasında köprüdür." diyen Erbay, şöyle konuştu; "Geçtiğimiz Salı günü Türkiye’deki tüm üniversitelerin resmi açılışı köşkte yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın ev sahipliğinde bu bir ilk oldu. Her üniversite rektör ve senatörleriyle birlikte, üniversiteyi idare eden meclisiyle bir araya geldi.  Bende yer aldım. Üniversiteler ilim yuvalarıdır. Geçmişi inceleyip araştırıp geçmişin dilini güncelleyip bugün ki nesillere aktaran temel kültür müessesedir."
Ayrıca Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen uluslararası sempozyumlara da değinen 23. dönem AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay,  "Üniversite, Düzce çapında bulmuş olduğu sonuçları halka mal etmeye yönelik, halkı aydınlatmaya yönelik sempozyumlar yaptı. Bu sempozyumlardan çok şey çıkar" dedi.