CHP Düzce İl Başkanı Zekariya Tozan, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB)’nin başında bulunan Türk ve Türkiye ibarelerinin kaldırılmasının hükümet izlediği ‘Yerli ve Millî’ politika anlayışına uymadığını söyledi.
 
BEN SİZE MİLLÎ DEMEM!”
Tozan konuya ilişkin yaptığı sert açıklamada “Bu çok vahim bir tablodur. Milletleri millet yapan ortak değerler olursa biz birlik beraberlik içinde büyüyebiliriz. Geçmiş dönemlerde T.C kelimelerini kaldırmışlardı. Milliyetçiliği ayaklar altına alırız demişti Cumhurbaşkanı, bugün Türk kelimesi kaldırıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nden ya da Türk kelimesinden neden korkarlar? Milli bayramlar kutlanmaz oldu. Neden Sayın cumhurbaşkanı ülkeyi bu şekilde ayrıştırmaya çalışıyor? Biraz geriye gidelim. Sayın Bahçeliyi yanına aldığına Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi; ‘Yerli ve Milli politika izliyoruz.’ Şimdi yapılan işlere bakıyorsunuz yerli ve milliye hiç uymuyor. Bu hükümet bana göre yerli ve milli olamaz. Neden olmaz? Ha burada teröristlerin ayağına çağır mahkemesi getirenlere ben yerli ve milli diyemem. Şehirler bombalarla tuzaklanırken valilere vurmayın diye emirler verirseniz ben size yerli ve milli diyemem. İsrail’e ‘Ona Minute!’ çekip, Müslümanlığın liderliği üzerinden dindar vatandaşlarımızın oyunu alıp ama perde arkasından 16 yılda İsrail’den 94 milyar dolarlık tohum alırsanız ben bu hükümete yerli ve milli demem. 8 bin 500 Bosnalı Müslüman’ı katleden Sırbistan’dan helal et alırsanız ben bu hükümete yerli ve milli demem. Yunanistan’dan saman ithalat ederseniz ben size yerli ve milli demem. Gizlide yüzde 50’yi zor tutuyorum diye insanları tehdit ederseniz o zaman hükümetin Başbakanı olarak ben size yerli ve milli demem. 2010 referandumunu demokrasi adına bir çağ atlatıyoruz diyerek 143 Yüksek Yargı Mensubunun 112 tanesini pazarlıkla FETÖ’ye verirseniz ben size yerli ve milli demem. İki tane sendikaya üyelik hakkı verdim deyip de sendikalı işçileri patron kapıya koyduğunda patronun yanında durursanız ben size yerli ve milli demem. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı verdik, daha demokratik olduk dedikten sonra, Anayasa mahkemesinin aldığı kararları yerel mahkeme tanımazsa ben size asla yerli ve milli demem. Lozan’daki ismi geçmeyen adaları Yunanistan’nın işgaline sesinizi çıkartmazsanız ben size yerli ve milli demem. Sivillere KHK ile yargı muhalifi yeti getirerek toplumda bir takım terör hareketleri yapılabilecek ortam sağlanırsa, ben böyle yorumluyorum, çünkü 15 Temmuz hain darbesini herkes darbe olarak kabul ediyor, bizde öyle kabul ediyoruz. Bunun devamı dediğiniz zaman bu çok tehlikelidir. Buna vatandaş karar veremez. İnsanların elinde silah tutmasına sanki çanak tutuyor gibi çok muğlâk bir kanun çıkarırsanız ben size yerli ve milli demem. Tarıma destekle ilgili 2005 yılında yasa çıkartıp çıkardığınız yasadaki rakamın yarısını ziraat ve tarımda uğraşanlara verirseniz yarısını vermezseniz ben size yine yerli ve milli demem. Anaysa mahkemesi kararına uymuyorum saygıda duymuyorum derseniz asla ve asla yerli ve milli demem” diye konuştu.
 
“MİLLÎ OLMAK İÇİN…”
Tozan, hükümetin ‘milli’ olarak adlandırılabilmesi için “Peki kimler yerli ve milli olabilir? Eğer bir hükümet milletini dünyanın en zengin milleti yaparsa, dünyanın en özgür milleti yaparsa, milletine demokrasi standartının en yükseğini yaşatırsa, ortaya koyduğu adalet sistemiyle dünyaya örnek olursa, millet, karpuz gibi ikiye bölmezse, milletin çıkarlarını her şeyden üstün tutarsa, milletin uzak ya da yakın tarihiyle kavga etmezse, milletin her türlü değeriyle barışık olursa, milletin her rengini ayrıştırmak yerine zenginlik olarak kabul ederse o hükümet hem milli hem yerli olur, dünyaya da örnek olur. Bizim muhalefet olarak hükümetten beklediğimiz bu yerli ve milli kriterleridir. Bunları yapsınlar, Sayın Cumhurbaşkanını, AKP’yi, milletvekillerini tebrik edelim” tavsiyelerinde bulundu.

Haber: A. SARI