İlgisizlik diz boyu..
Bugün Nurettin Zafer sahasında oynanan futbol okul müsabakası final maçındaki ilgisizlik ve duyarsızlık Düzce’de sporun neden bir türlü ilerlemediğini gözler önüne serdi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul maçlarında bugün, Uzunmustafa İlköğretim Okulu ile Beyciler İlköğretim okulu arasında final maçı oynandı. Her iki okulun öğrencileri takımlarını desteklemek için tribünleri doldurdu. Buraya kadar her şey normaldi ancak, dikkati çeken, onlarca öğrencinin bulunduğu tribünlere dışarıdan da girenlerin olması, öğrencileri koruyacak güvenlik ve sağlık görevlilerinin bulunmaması, final maçı olmasına rağmen milli eğitim ve gençlik spordan hiçbir yetkilinin bulunmamasıydı. Heyecanlı ve coşkulu bir şekilde takımlarını destekleyen öğrenciler arasında çıkacak bir arbede de sorumluluk kime ait olacak derken, maç sonuna doru beklenen oldu ve kavga çıktı.
Duyarlı olmaya davet
Maçı izlemeye gelen, geleceğin yıldızlarının tespit edilmesinde fayda sağlayan bu tür organizasyonlara yetkililerin ve spor camiasının ilgi göstermemesini eleştiren Düzce İdmanyurdu Antrenörü Kenan Şereflioğlu, ilgililer duyarlı olmaya davet etti.
Şereflioğlu, “ Bugün burada ilköğretim okulları arası futbol müsabakaları final maçı var. Ancak gördüğüm eksiklikleri söylemek istiyorum. Tribünlerde yüzlerce çocuk var. Milli Eğitimden kimse yok, güvenlik güçleri yok, sağlık ekipleri yok. Öğrenciler ezilme tehlikesi geçirebilir, canları yanabilir. Öğrencilerin sağlığı bizim için çok önemlidir. Gelecekte profesyonel takımlara aday bu çocuklar, bu duyarsızlık bizi üzüyor.Düzce’nin takımlarından gelselerdi bu çocukları izleselerdi. İşte ondan sonra da niye Düzce’de spor ilerlemiyor niye geri kalıyoruz. Bu duyarsızlıkla başarılı olmamız mümkün değil.” Dedi.

Haber: H. İŞCAN