Vali Ali Fidan, mesajında bir milletin varlığını devam ettirebilmesi ve çağdaş uygarlık seviyesini yakalayabilmesi çocuklarının ve gençlerinin iyi yetişmiş olmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

FİDAN: GELECEĞİMİZİN MİMARLARI

Fidan, “Türkiye gelecekteki hedeflerine, dünyadaki değişime bigâne kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir” diyerek bu gerçeği en güzel biçimde ifade etmiştir. Tüm toplumumuzu aydınlatarak karanlığa meydan okuyan gayretli, fedakâr  ve bilgeliğinizin karşılığı hiçbir bedelle ölçülmeyen siz değerli öğretmenlerimiz; tüm neslin yetiştiricisi ve geleceğimizin mimarlarısınız.Zorluklara aldırmadan fedakarca çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlar, görevi başında şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anar, emekli ve görevde olan tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”ifadelerini kullandı.

KELEŞ: ÖĞRETMENLER BİZE DOĞRUYU ÖĞRETİR!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, mesajında öğretmenlerin milli birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu vurguladı. Başkan Mehmet Keleş'in mesajı şu şekilde:  “ Atatürk'ün 100. Doğum yıldönümü 1981 yılında, 24 Kasımın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. 24 Kasım Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri etkinliği hep övmüştür. Çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Öğretmenler sevgi dağıtır, içimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur.  Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur. Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, tüm öğretmenleri ve eğitim camiasını tebrik ediyorum”

YEMENİCİ: ADSIZ KAHRAMANLAR

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici mesajında, öğretmenlerin insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlar olduğunu ifade etti. Yemenici, şunları kaydetti: “Milli kültürümüzün zenginliğini ve değerini göz ardı etmeden, evrensel bilgilerle beslenen, insana değer veren, saygılı, özgüveni gelişmiş bireylerden oluşan toplumlar geleceğe güçlü biçimde ulaşabilir. İnanıyorum ki, ülkemizin geleceğini şekillendirecek temel insan kaynağını yetiştiren, verdikleri eğitimle aileye, topluma ve ülkeye değer katan, her türlü yeniliğe ve gelişime açık, toplumsal gelişim ve dönüşümün öncüsü olan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.Bu millet, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürmektedir.Bu duygu ve düşüncelerimle görevdeki ve emekli tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü en samimi duygularımla kutluyor, Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm değerli öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

REKTÖRLÜK: SORUMLULUKLARI BÜYÜK!

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ise mesajında “Öğretmenlerimiz yurdumuzun dört bir köşesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmekte; bilgiyi, erdemi ve tüm insani değerleri geleceğimizin teminatı olan gençlerimize öğreterek büyük bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ten görevi devralarak, Ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük emek veren ve bu bayrağı geleceğe taşıyan tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü kutluyor, bu kutsal meslek uğruna şehit düşen öğretmelerimizi rahmetle anıyoruz.”ifadelerini kullandı.

TOZAN: DEĞERLİ VE SAYGIN BİR MESLEK!

 “Ülkemizin her köşesinde, büyük bir fedakarlık ve özveri ile görev alan öğretmenlerimiz muasır medeniyet seviyemizin en büyük mimarlarıdır.” Diyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, “En onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ödenemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir.Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve şükranla anıyor, idealini ve heyecanını daima taze tutan bütün öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.”ifadelerini kullandı.                                                                                                                   
KESKİN: “ÖĞRETMENLERİMİZ YARINIMIZIN HAZIRLAYICILARIDIR”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, “ Öğretmenlik sadece bugünümüzü değil geleceğimizi kuran en önemli meslektir” dedi. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.  İl Başkanı Hikmet Keskin mesajında, “Dinimizde de Rabbimin, Peygamberimize ‘oku’ şeklinde emri, okumaya ve ilme olan önemini açıkça ortaya koymaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen sıfatının verilmesi ile aynı günün öğretmenler günü olarak kutlanması ayrı bir önem kazanmakta, bu güne ayrı bir değer katmaktadır. Öğretmenlerimiz sayesinde bu mevki ve makamlara geldik ve gençlerimiz de öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimizi garanti altına alacaktır. Ülkemizin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve gelişmiş devletler arasında yer alabilmesi ancak eğitimli gençlerimiz sayesinde olacaktır. Bu yüzden öğretmenlerimiz, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizin aydınlık geleceği için özveriyle çalışan çok kutsal ve onurlu bir mesleği icra etmektedirler. Bugünün mimarı, yarının hazırlayıcı öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bu kapsamda tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum” ifadelerinde bulundu.

ÇAKMAK: ÖĞRETMENLİK ÇOK KUTSAL VE SABIR İSTEYEN BİR MESLEKTİR!

MÜSİAD Düzce Başkanı İsmail Çakmak Öğretmenler günü ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Çakmak açıklamasında;Bir milletin medeniyet seviyesi, yaptığı icraatlar, kültürü tamamen öğretmenlerin elindedir. Eğitim ve öğretimin en büyük kahramanları ve bu hizmetin her alanında emeği olan kişiler öğretmenlerimizdir. Mesleğine aşık öğretmenler her zaman eşsiz öğrenciler yetiştirmişlerdir. Öğretmenlik çok kutsal ve sabır isteyen bir meslektir. Öyle ki bunu en iyi açıklayan sözlerden biri Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum."sözüdür. Dünyanın en değerli varlıkları olan öğretmenler, bugün Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde MÜSİAD Düzce olarak Ahirete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, siz değerli öğretmenlerimizi sevgiyle candan kutluyoruz ve saygılar sunuyoruz.”ifadelerini kullandı

Haber;S.KAŞKIR