Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü ve bazı sivil toplum kuruluşları her bayram olduğu gibi bu bayramda da kendilerinin organize ettiği törende buluştu.  CHP İl ve Merkez İlçe Örgütü, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri tarafından 23 Nisan resmi kutlama programının ardından düzenlenen alternatif tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’i kuran bir parti olarak CHP’nin tüm milli bayramları kutlamak zorunda olduklarını söyledi.



Tozan, “Halkın egemenliği olmadan demokrasi, çocukları koruyamadan devlet olmaz. Biz CHP olarak bütün Milli Bayramlarımızı kutlamak zorundayız. Biz Cumhuriyet’i kuran partiyiz. Milli bayramları kutlamaktan korkan insanlara şunu söylemek gerekiyor. Atatürk Meclisi, işgal altında, top sesleri altında çok zor bir dönemde açmıştı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda ülkemizin bu kadar sıkıntısı varken bir üst duyguya birlik olmak için mili bayramlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.” dedi.


Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim-İş gibi sivil toplum kuruluşları da Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.