Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174. yıldönümü dolu dolu etkinliklerle kutlanıyor. Bu önemli haftanın geleneksel buluşmalarından biri şehit ve gazi yakınları ile emekli polislere yönelik yemek organizasyonu Yenikent Polis Karakolu bünyesindeki restaurantta yapıldı.



İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in ev sahipliğindeki etkinliğe, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri de katıldı.



Burada bir konuşma yapan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı Emniyet Teşkilatı’nın başarılı çalışmalarına değindi.



“İlimiz için örnek ve gurur verici”

Emniyet ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda, Düzce’nin ülkede sayılı iller arasına girdiğini belirten Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, şunları kaydetti:

“Tabii bunları yaparken kıymetli başsavcımızla çok yakın çalışıyoruz. Devamlı toplantılar düzenliyoruz ve iletişim halindeyiz. Yine Adalet Komisyonu Başkanı’mızla önemli konularda birlikte davranıyoruz. Seçimi de sağ salim atlattık. Sadece bu seçim değil, kısa bir zamanda dört seçim yaşadık ve hepsini de temiz bir çalışma ile sıkıntı yaşamadan geçirdik. Bu da ilimiz için örnek ve gurur verici bir çalışma oldu.”



“30 bekçimiz daha katılacak”

Göreve başlayan bekçilerin de asayişe önemli bir katkı sağladığını belirten Dağlı, 30 bekçinin daha göreve başlayacağını açıkladı:

“Geçtiğimiz günlerde 80 bekçimiz göreve başladı. Hepsi tertemiz, pırıl pırıl insanlar. Onların da desteğiyle asayişte fark edilir bir gelişme sağlandı. Suç oranlarında düşme olduğunu yaptığımız izlenimlerde fark ettik. İnşallah yakın zamanda 30 bekçimiz daha katılacak ve suçla mücadelede destek güç olacaklar.”



“Az sayıda satılmış densiz her zaman cezasını çekecektir”

Emniyet Teşkilatı’nın 174’üncü kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir araya geldiklerini hatırlatan Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, şu ifadeleri kullandı:

“Polis Teşkilatı’mız 174 yıldır tüm kurumlarla el ele, milletimizle birlikte hizmet etmeye devam etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Bu uzun ömür içerisinde zaman zaman bazı mihraklar, teşkilatımızı kendi amelleri için kullanmaya çalışmış, her seferinde de gerekli dersi, fazlasıyla almıştır. Duasını aldığı, ekmeğini yediği; devletine ve milletine ihanet eden az sayıda satılmış densiz her zaman cezasını çekecek, çekemeye de devam edecektir.”



“Kaybeden biz oluruz”

Devlet tarafından koyulan kuralların en önemli ve sorumlu denetçisinin polisler olduğunu belirten Deniz, vazifelerinin önemini şu şekilde açıkladı:

“Bu kuralları uygularken, hak ve doğrudan ayrılıp, taviz verir, gevşeklik gösterirsek hem kendimizi, hem de teşkilatımızın itibarını zedeler, kaybeden biz oluruz. Devlet olmadan huzur ve güven olmaz, din olmaz, namus olmaz, aile olmaz, en önemlisi de millet olmaz.”



Konuşmaların ardından sohbet eşliğinde yemek yenildi.
 
Haber: İ.İ.AYDOĞDU