Memurların uzun zamandır düzenlenmesini bekledikleri zorunlu hizmet yönetmeliği nihayet çıktı. Asker, polis ve öğretmenleri yakından ilgilendiren yönetmeliğe göre, gelişmiş kabul edilen illerde zorunlu hizmet süresi uzun, gelişmemiş bölgelerde ise kısa tutuluyor. Yönetmeliğin A’dan başlayan ve G’de biten kriterleri, şehirlerin gelişmişlik seviyelerini belirliyor.  Yine yeni zorunlu hizmet yönetmeliğine göre, Düzce B sınıfında, en gelişmemiş ilçemiz ise F sınıfında yer alıyor.

Yeni zorunlu hizmet yönetmeliğine göre Düzce merkez gelişmiş kabul ediliyor. İl merkezlerine genellikle 7-8 yıllık zorunlu hizmet şartı getirilirken, Düzce’de görev yapacak memurlar da en az 8 yıl burada kalacaklar. Yönetmeliğe göre Düzce B kategorisinde yer alırken, komşumuz ve eski ilimiz Bolu D kategorisinde yer aldı. Ayrıca Düzce’nin en gelişmemiş ilçesi F kategorisinde ve zorunlu hizmeti de 4 yıl.

Böylelikle, Bolu’nun her alanda Düzce’den gelişmiş olduğu konusu yeni bir boyut kazanırken, Düzce ve Bolu arasındaki gelişmişlik çekişmesinde, her ne kadar veriler onu göstermese de Düzce’nin, Bolu’dan önde olduğu devlet eliyle tescillenmiş oldu. Yaşanabilir iller ve en zengin iller sıralamasında birinci olan, eğitimde ve sağlıkta büyük fark atan Bolu'nun yanında Düzce'nin nasıl olupta devlte tarafından daha gelişmiş gösterildiği de ayrı bir tartışma konusu. 

HABER:H.İŞCAN