Gençlerde Yetersiz Uyku Depresyon Riskini ve İntihar Düşüncesini Arttırıyor. Uzmanlar Gençlerin En Az 9 saat Uykuya İhtiyaçlarının Olduğunu Açıkladılar.
Gençlerde yetersiz uykunun depresyon riskini ve intihar düşüncesini artırabileceği bildirildi.
Çoğunlukla gece yarısında ya da daha sonra uyuyan gençlerde depresyon riskinin, 22.00 ve daha önce yatağa giden çocuklardan yüzde 24 fazla olduğu görüldü.
Uzmanların Araştırmalarına Göre Geç uyuyan gençlerin intihar düşüncesinin erken uyuyanlara göre yüzde 20 fazla olduğu da ortaya çıktı.
Uzmanlar uyku süresinin artırılmasının gençleri depresyon ve intihardan koruyabileceğini belirterek, genellikle ergenlik çağındaki gençlerin, ergenlik çağı öncesindekilere göre daha az uykuya ihtiyaç duyduğunun sanıldığını, ancak araştırmaların bunun aksini gösterdiğini vurguladı.
Araştırmada, az uykunun odaklanmayı ve dikkati toplamayı zorlaştırdığı, az uyuyanların Kendilerini yorgun ve sinirli hissettiği belirtilirken, Bilim Adamları modern hayatta, uykunun fedakarlık edilenlerin başında geldiğini, uyku süresinin azaltılmasının duyguları ve uyanıkken yapılan işleri etkileyebildiğine dikkati çekti. Bilim adamları, gençlerin gece 9 saatten biraz fazla uyumasını öneriyor.