Düzce Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Yiğit, 3 yıldır dile getirdikleri yol ve ulaşım sorunlarında ne kadar haklı olduklarının biri ağır 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.
Şaşkınlıkla karşılamaktayız
Yiğit, “Öncelikle başta kazada yaralan arkadaşlarımıza ve Düzce Üniversitesi'ne geçmiş olsun diliyoruz” ifadesiyle başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 3 yıldır durmadan dile getirdiğimiz üniversitenin yol ve ulaşım problemi için ne kadar haklı çıktığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır. Öğrencilerin minibüs kapasitesinin çok üzerinde taşındığı, ve araçların bile buna isyan ettiği bir ortamda hala başta, donanımsız araçların bu hatta çalışılmasına izin veren yetkililer olmak üzere herkesin sessiz kalması ve çözüm yolunda bir adım atmamasını şaşkınlıkla karşılamaktayız”
Lütfen elinizi taşın altına koyun
Daha fazla yolcu taşıyarak maddiyatı, maneviyatın önüne koyanların artık şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerektiğini vurgulayan Gençlik Meclisi Başkanı Yiğit, “Bundan 3 ay önce büyük bir mutlulukla yetkililerin ve seçilmişlerin bir araya gelerek yaptıkları toplantıyı büyük bir mutlulukla izlemiştik. Ancak görüyoruz ki Düzce Üniversitesi öğrencilerinin düzgün ve sağlıklı bir şekilde ulaşımının sağlanması için, daha çok canların yanması ve Allah korusun canların gitmesi gerekecek. Buradan Düzce'ye ve Düzceliler'e seslenmek istiyoruz, okumaya gelen kardeşlerimizin insan gibi taşınması ve ilim yuvalarına sağ salim ulaşmaları için lütfen elinizi taşın altına koyun ve gereken yapılsın. Biz de Düzce Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak her türlü desteğe dün olduğu gibi bugünde hazırız” ifadelerini kullandı. 

Haber: C.Üstüner