Çin'in son yıllarda Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanlara getirdiği oruç yasağı, bu yıl da yürürlüğe girdi. Yasaklar ise, Müslümanlar oruç tutmak istediğinde büyük katliamları da beraberinde getiriyor ve Doğu Türkistan halkına yaşatılan zulüm gün geçtikçe artıyor.



 Çin’in Doğu Türkistan halkına yaşattığı zulme ‘Dur’ demek amacıyla Cumayeri Belediyesi önünde bir araya gelen gençler bir çağrıda bulundu.

Gençler, Doğu Türkistan’da yapılan zulmün tek sebebinin halkın Türk olması olduğunu söyledi.



“Bu zulme sessiz kalmayın”

Gençlik ve Spor Bakanlığı Düzce İl Rafting temsilcisi Birol Tepe, Cumayerli gençler adına yaptığı açıklamada şu çağrıda bulundu:
“Bugün Doğu Türkistan’da yapılan Çin zulmünü duyurabilmek adına hep beraber gençlerimizle beraber Cumayeri gençliği adına burada toplandık. Hz. Ali’nin de söylediği gibi, bir zulme engel olamıyorsan onu herkese duyurun! Doğu Türkistan’da yapılan insanlık dışı dramdan bahsetmek istiyorum. Doğu Türkistanlı erkekler ya cezaevine atılıyor ya da işkence yapılarak öldürülüyor. Her Türkistan ailesinin evine Çinli erkekler yerleştiriliyor. Akla hayale gelmeyen zulümlerle birlikte insanlık dışı zulümler gerçekleşiyor. Erkeklerin gözleri önünde analarına bacılara tecavüz ediliyor. Oruç tutmak ibadet etmek yasaklanıyor. Bu zulmün yapılma sebebinin 1.’si düşman olmaları 2’cisi Türk olmalarıdır. Sizlerden tek istediklerimiz bu zulme sessiz kalmamanız.”

Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ