Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlediği programda, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, “Yaşanmış Bir Öğretmenliğin Penceresinden” başlıklı sunumuyla öğrencilerle bir araya geldi.



Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, öğretim üyeleri ve öğretmen adayı öğrenciler katıldı.
Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, öğretmenliğin ulvi, hassas, sıra dışı ve evrensel bir meslek olduğunu dile getirdi. Bu mesleği içselleştiren ve farklı beceriler edinen öğretmenlerin iş bulma sıkıntısı yaşamayacağını söyleyen Prof. Dr. Koç, Eğitim Fakültesi akademisyenlerinin de Düzce Üniversitesi öğrencilerini en iyi seviyeye ulaştırmak için çok çalıştıklarını ifade etti. “Öğretmenlik kalbe ulaşmaktır. Öğretmen birkaç kapısı olan ev gibi olmalıdır.” diyen Prof. Dr. Mustafa Koç, programda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.



43 yıllık öğretmenlik mesleğinde edindiği bilgileri aktardı


Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, “Yaşanmış Bir Öğretmenliğin Penceresinden” başlıklı sunumuyla 43 yıllık öğretmenlik mesleğinde edindiği bilgi, gözlem ve deneyimlerini Düzce Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı.
Geçmiş dönem eğitim sistemleri ve müfredatları hakkında bilgiler vererek konuşmasını başlayan Prof. Dr. İlhan Genç, öğretmenliğin tarihin en eski mesleklerinden biri olduğunu ifade etti. “Öğretmenliğin en önemli noktalarından biri sözü pişirmektir. Çiğliğini atmak ve güzel konuşmaktır.” diyerek sözlerine devam eden Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı, akademik bilgi yanında öğrencinin duygusal zekasına da önem verilmesini gerektiğini vurguladı.



“Geleceğin teminatı olan gençlere aydınlığı verebiliriz”
Geçmiş yıllarda öğrencilere nesne olarak bakılırken, 2002 yıllarından itibaren öğrenci merkezli eğitim yıllarına geçildiğini söyleyen Prof. Dr. İlhan Genç, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere ilk hitabı olan “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme” sözünün birey olma açısından önemi üzerinde durdu.


Öğretmenlerde; ümitli olmak, cesaret, empati, estetik değerlere sahip olmak gibi temel değerlerin bulunmasının gerekli olduğunu dile getiren Prof. Dr. İlhan Genç, “Geleceğin teminatı olan gençlere aydınlığı verebiliriz.” sözüyle konuşmasını noktaladı.
Program, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç’un, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.
HABER:C.ÜSTÜNER